Mäsité jedlá a ryby
Pad Thai
Slíže uvaríme podľa návodu na obale. Vo woku rozohrejeme olej, cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Čili papričky nakrájame tiež na malé kúsky. Cesnak aj papričky opražíme na oleji. Mäso...
Kurča ADOBO
Cesnak ošúpeme, nasekáme a dáme do hrnca. K cesnaku pridáme ocot a kurací vývar. Do hrnca tiež pridáme bobkový list, čierne korenie, sójovú omáčku a čili pastu. Do hrnca vložíme kurča...
Chrumkavé kura
Kuracie stehná povaríme v slanej vode asi 15 min. Cesnak ošúpeme, nakrájame a vhodíme od misky. Do misky pridáme petržlen, karí korenie, soľ, cukor a čili omáčku. Všetky ingrediencie dobre...
Kuracia pečeň
Pečeň nakrájame na menšie kúsky, vhodíme ju na panvicu s olejom. Pečeň ochutíme korením a červenou mletou paprikou a orestujeme. Orestovanú pečeň vyberieme z panvice. Slaninu nakrájame na menšie...

Zajačí chrbát na ihle
Mäso odblaníme, umyjeme a vykostíme. Nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán. Slaninu nakrájame na plátky, cibuľu...
Plnené bravčové rolky
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Špenátový pretlak udusíme na oleji spolu s pretlačeným cesnakom a osolíme. Na pripravené...
Rybie filé so syrom
Rybie filé nakrájame na tenké plátky, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a na chladnom mieste necháme 60 minút odležať. Potom obalíme v múke, v rozšľahaných vajciach so soľou a v postrúhanom...
Sviečkové rezy so šunkou a vajcom
Sviečkovicu pokrájame na rezy (na jednu porciu 2 ks), osolíme, okoreníme, pokvapkáme worcestrom a po oboch stranách opečieme v horúcom tuku. Súčasne s rezmi opečieme plátky šunky. Zvlášť...
Kuracie prsia s ananásom
Mäso z kuracích pŕs pokrájame na menšie kocky a premiešame s rozšľahanými bielkami, rozmočeným solamylom a so soľou. Opražíme na časti oleja domäkka. Potom pridáme pokrájaný ananás,...
Mäsový nákyp
Mäso pokrájame na menšie kúsky a na rozpálenom tuku a spenenej pokrájanej cibuľke prudko opečieme. Pridáme v mlieku namočené, vymačkané žemle a jemne zomelieme v mäsovom mlynčeku. Potom...