Mäsité jedlá a ryby
Pstruh s feniklom na grile
Pokrájame kapary, petržlenovú vňať, a zmiešame s maslom, mletým feniklom, korením a soľou. Pstruhy i s hlavou potrieme na povrchu i vo vnútri týmto ochuteným maslom. Grilujeme po oboch stranách...
Králičia roláda
Králika vykostíme a z mäsa pripravíme plát, ktorý naklepeme. Orezané zvyšky králičieho mäsa pomelieme s bravčovým mäsom, pridáme vajce, na kocky pokrájaný tvrdý syr, hrášok, prelisovaný...
Baranie mäso s ryžou
Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a opečieme na rozpálenom oleji. Papriky pokrájame na rezance, cibuľu na kolieska, cesnak jemne posekáme, mrkvu a petržlen pokrájame na kolieska a všetko primiešame...
Kapor pečený na cesnaku
Kapra pokrájame na porcie, osolíme a okoreníme. Na pekáč dáme tuk, na kolieska pokrájanú cibuľu, rajčiakový pretlak a kapra. V horúcej rúre zapečieme, podlejeme vodou a za občasného prelievania...

Srnčí šašlík
Mäso nakrájame na rovnaké kúsky, vložíme do porcelánovej nádoby a zalejeme moridlom, pripraveným z vody, octu, cibule, cesnaku, cukru, čierneho korenia, bobkového listu a soli, v ktorom mäso...
Sedliacke bravčové mäso
Mäso umyjeme, osušíme a potrieme rozotretým cesnakom a soľou. Vložíme do pekáča a pridáme pokrájanú cibuľu. Podlejeme vodou a prikryté pečieme. Pred dopečením mäso odkryjeme, kožu narežeme...
Bravčové na zelenine
Z mäsa narežeme rezne, trošku ich naklepeme a na rozpálenom oleji rýchlo opečieme. Do pekáča dáme alobal, na alobal rozložíme opečené rezne. Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú slaninu,...
pikantná sviečková
Z umytého mäsa narežeme malé rezance. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, nadrobno pokrájanú slaninu, na kolieska pokrájané párky a spolu restujeme. Dochutíme...
Baranie kotlety so zemiakmi
Mäso umyjeme, pokrájame a naklepeme. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, podlejeme vodou a dusíme...
Kurča na smotane
Kurča umyjeme, osušíme, pokrájame na porcie a zbavíme kože. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na rozohriatom oleji, pridáme mäso, opečieme, posypeme paprikou, pridáme kečup, osolíme,...