Mäsové a rybacie šaláty
Listový šalát s medovou zálievkou a s medovým kuracím mäsom
Zálievku vytvoríme z medu, horčice, soli, korenia, citrónu a olivového oleja. Premiešame so šalátom. Nasolené kuracie prsia pri pečení potierame marinádou z medu, cesnaku a sójovej omáčky.
Kurací šalát so šampiňónmi
Uvarené kuracie mäso nakrájame na malé kúsky, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, odkvapkáme pokrájané šampiňóny a zeleninovú zmes. Do tatárskej omáčky pridáme biely jogurt, premiešame...
Šalát s tuniakom
Cestoviny uvaríme podľa návodu, necháme vychladnúť a primiešame k nim na rezance pokrájanú papriku, cibuľu, kukuricu a fazuľu. Všetko zľahka osolíme, dochutíme korením a na vrch naaranžujeme...
Kurací šalát Vila Vila
Mäso zľahka naklepeme, potrieme olivovým olejom, posypeme grilovacím korením, osolíme a orestujeme z oboch strán na olivovom oleji. Roztlačený cesnak rozmiešame v olivovom oleji, precedíme na panvicu...
Bretónsky šalát
Na oleji opražíme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou, pridáme kečup, horčicu, soľ, korenie a dusíme 2 – 3 minúty. Do masy vmiešame fazuľu z konzervy a necháme odstáť v chladničke 30 minút.
Krabí šalát
Krabie tyčinky nakrájame na kocky a vložíme do väčšej nádoby. Pridáme kukuricu zbavenú nálevu z konzervy, tatárskú omáčku, smotanu a premiešame. Osolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme...
Fazuľovo-tuniakový šalát
Fazuľu namočíme do vody aspoň na 10 hodín. Odmočenú fazuľu prelejeme do hrnca s čistou vodou a varíme asi 1 hodinu. Vajcia uvaríme natvrdo. Cibuľky nakrájame na kolieska, petržlenovú vňať...
Svieži šalát
Kuracie mäso nakrájame na hrubšie rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji do zlatista. Šalát poukladáme na tanier, ozdobíme paradajkami nakrájanými na mesiačiky a rukolou. Pridáme...
Kurací šalát
Kuracie mäso a čínsku kapustu nakrájame na menšie kúsky. Uvaríme cestoviny a necháme vychladnúť. Nastrúhame jablko. Všetko vložíme do nádoby, pridáme fazuľu a premiešame. Pridáme majonézu,...
Śalát s tuniakom
Na väčšom množstve oleja opražíme cibuľu (nakrájanú na tenké kolieska a tie potom na štvrtinky). Cibuľu pražíme veľmi dlho, až kým nie je hnedá. Potom ju zlejeme z oleja a rozvrstvíme...