Morčacie mäso
Plnené morčacie stehno
Morčacie mäso upravíme pomocou ostrého noža tak, aby vznikol plát mäsa hrubý 2 cm. Plát osolíme, okoreníme a natrieme kečupom. Slaninu pokrájame na tenké plátky a rozložíme na natretý...
Morčacie prsia s klobásou
Prsia umyjeme, pokrájame na rezne, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Klobásu zomelieme, pridáme pretlačený cesnak, 1 dcl smotany a premiešame. Klobásovou zmesou potrieme pripravené...
Morčacie prsia plnené slivkami obalené slaninou
Slivky dáme variť spolu s vývarom , štipkou soli, cukru, oreganom a rozmarínom. Na vyklepané, osolené a okorenené morčacie prsia položíme 2-3 uvarené slivky (podľa toho, aké veľké morčacie...
Kebab do ruky
Morčací rezeň umyjeme a osušíme. Odstránime z neho povlak, nakrájame na kocky a dáme do misky. Pridáme 3 lyžice oleja a korenia na gyros. Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky na min. 20 minút. Medzitým...
Moriak s mandľovou plnkou
Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, odrežeme krk a nohy. Osolíme zvonka aj zvnútra a necháme odležať niekoľko hodín. Brušnú dutinu naplníme pripravenou plnkou a otvor zašijeme. Celého...
Morčacina na šampiňónovej omáčke
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme ml. rascu a pokrájané šampiňóny. Chvíľu podusíme, potom pridáme umyté a na menšie kúsky nakrájané mäsko. Zakryté dusíme asi pol hodiny,...
Morčacie krídla s kapustou
Morčacie krídla umyjeme a naporciujeme. Podlejeme trochou oleja. Posypeme čiernym mletým korením, červenou sladkou paprikou, vegetou a osolíme. Nakoniec podlejeme ešte trochou vody. Pečieme pri 190 °C,...
Hydinový bochník
Mäso umyjeme a zomelieme, pridáme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, smotanu, mleté čierne korenie, soľ, strúhanku a dôkladne vypracujeme. Zmes upravíme na doske do tvaru obdĺžnika, obložíme...
Plnené morčacie prsia
Morčacie prsia upravíme ostrým nožom na 2 cm hrubý plát. Mierne naklepeme a osolíme. Na oleji speníme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané šampiňóny, osolíme...
Morčacie slimáčiky na koňaku
Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie plátky. Zľahka ich naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme tymianom. Každý plátok stočíme do závitku...