Múčne jedlá

Chlieb obyčajný

Vodu, cukor, soľ a tuk v menšej nádobe trochu zohrejte. Primiešajte droždie o nechajte 5 - 10 min. podkysnúť. Preložte do väčšej nádoby, pridajte ¼ kg múky a dôkladne premiešajte. Pridajte...

Fašiangové tvarohové šišky

Prísady spolu vymieste, vypracujte cesto. Cesto vyvaľkajte asi na 1 cm hrúbku a vykrajujte hrnčekom kruhy, ktoré do zlatista vyprážajte v horúcom oleji. Hotové obaľte v cukre.

Pohánkový chlieb

Vo vlažnej vode rozpustite cukor, soľ, ocot a droždie, prisypte rascu. Suroviny miešajte elektrickým šľahačom (nakoniec pridajte olej) a po 2-3 min. miešania vám vznikne živé (dýchajúce)...

Mäkký medovníkový koláč

Zohrejte med, zmiešajte s vajciami, žĺtkami, cukrom, múkou, práškom do pečiva, mletým kardamónovým semenom, na špičku noža škorice a dobre spracujte. Nalejte na vymastený a múkou vysypaný...

Program.sk

Makovec

Všetky suroviny zmiešajte v mise a potom vylejte na plech alebo do bábovkovej formy.

Smotanový koláč s tvarohom

Suroviny na cesto pomaly vymiešajte na redšiu hmotu a rozdeľte na polovicu. Prvú vylejte na vymastený plech. Tvaroh vymiešajte s cukrom, žĺtkom, rumom a maizenou na vláčnu hmotu. Malé kôpky...

Rímske syrové halušky

V hrnčeku zarobte múku s vajciami a pomaly prilievajte mlieko. Pridajte ementál pokrájaný na malé kocky a postavte na oheň. Miešajte, kým zmes nezhustne, potom ju osoľte a pridajte do nej ½ dávky...

Strany 1...10111213