Múčniky a dezerty

Kokosové oplátky

Tuk roztopte, pridajte salko a postupne primiešavajte kokosovú múčku. Všetky suroviny sa musia dobre spojiť, tak miešajte a miešajte, pokiaľ sa tak nestane. Ešte teplé natierajte medzi tortové...

Orechové kolieska

Na dosku si preosejte múku, cukor, pridajte maslo, mleté orechy, citrónovú šťavu a vypracujte cesto. Nechajte ho hodinu odležať v chladničke. Potom ho vyváľkajte, vykrajujte kolieska do výšky...

Bratislavské rožky

Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme žĺtky, soľ a vykysnutý kvások, ktorý pripravíme z trošky mlieka, cukru, 1 lyžice múky a droždia. Potom pridáme múku a s vlažným mliekom vypracujeme...

Perníková hviezda

Med, maslo a cukor zohrejeme na ohni za stáleho miešania, až sa všetko neroztopí. Odstavíme a necháme vychladnúť. Štipku soli a prášok do pečiva rozmiešame v hrnčeku s 3 lyžicami vody....

Program.sk

Lekníny

Urobíme cesto, ktoré cez noc necháme odstáť v chladničke. Druhý deň cesto vyváľkame, vykrajujeme hviezdičky a položíme ich na obrátené formičky košíčkov, aby mali tvar leknín. Potom...

Ľadové úliky

2/3 piškót dáme do igelit.sáčka a valčekom na cesto ich najemno rozdrvíme. Zvyšnú tretinu si necháme na podstavčeky. Ku piškótam postrúhame najemno napolitánky Mäta, pridáme práškový...

Medovníčky

Všetko zmiešame dokopy, vypracujeme cesto, rozvaľkáme a vykrajujeme rôznymi formičkami. Časť môžeme potrieť vajíčkom, ak chceme aby sa leskli. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Zdobíme...

Guľky s rumom a višňovým likérom

Čokoládu polámeme na kúsky a roztopíme aj s maslom v hrnci s dvojitým dnom alebo nad parou. Pridáme rum a višňový likér. Pridáme kokos, postrúhané piškóty a 4 PL práškového cukru. Zmes...

Zázvorníkové keksy

Žĺtky a vajce šľahajte s cukrom aspoň 20 minút elektrickým šľahačom. Potom cesto vyklopte na dosku s preosiatou múkou, pridajte zázvor a vypracujte cesto. Vyvaľkajte na plát hrubý asi pol centimetra,...

Klobásové koláčiky

Z múky, hery, vajca, smotany a kávovej lyžičky soli vypracujeme cesto. Necháme ho najlepšie cez noc oddýchnuť v chladničke. Oddýchnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm. Z cesta povykrajujeme...

Strany 1...264265266267268269270...361