Múčniky a dezerty
Čofifé
Konzervu kondenzovaného mlieka varíme vo vode 2 hodiny, aby nám vznikol karamel. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Košíčky plníme najskôr čokoládou, potom karamelom a opäť čokoládou....
Čajkovská štrúdľa
Do preosiatej múky pridáme vajce, trochu oleja a teplú vodu a vymiesime na vláčne cesto a zakryjeme. Postrúhame jablká a zomelieme orechy. Na stôl si dáme čistý obrus alebo plachtu. Pomúčime...
Tvarohová slaná torta
Vajcia uvarené na tvrdo olúpeme. Šunku, maslo, červenú papriku, korenie a soľ rozmixujeme. Postupne prilievame smotanu a šľaháme, až kým vznikne pena, do ktorej primiešame na kocky nakrájanú...
Ovocné košíčky
Zo surovín vypracujeme cesto a necháme 30 minút odležať. Vyformujeme do valca a nakrájame na kolieska, ktorými plníme kovové formičky. Pečieme vo vyhriatej trúbe na 180 °C asi 15 minút. Necháme...

Gaštanová roláda
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Vymiešame žĺtky, pridáme múku, orechy, sneh, (r)um a teplú vodu. Vylejeme na plech a pečieme. Po upečení vyklopíme na vlhký obrúsok,...
Zapekané jablká s banánmi
Nakrájané a očistené ovocie poukladáme do maslom vymastenej misky a zalejeme zmesou z vajec, kakaa, cukru, smotany a mäty. Pečieme v predhriatej rúre asi na 160C pokiaľ nám vaječná zmes nezhustne....
Slaný koláč
Z múky, kvásku, polievkového korenia, cukru a oleja spracujeme vo veľkej nádobe cesto a necháme ho asi hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti, rozvaľkáme a natrieme plnkou. Tá sa môže...
Jablkový koláč
Jablká nastrúhame, zasypeme cukrom a premiešame. Zmes necháme postáť 10 hodín v chladničke. Po stuhnutí pridáme olej, pár kvapiek rumu, hrozienka, granko, sódu bikarbónu, vajcia a nasekané...
Pudingoše
Z mlieka, cukru, kakaa a pudingu uvaríme hustý krém a ešte do horúceho vmiešame stužený tuk. Krém necháme za stáleho miešania vychladnúť. Z múky, cukru, kvásku, oleja, soli a prášku do pečiva...
Nepečená gaštanová roláda
Do gaštanového pyré pridáme maslo, mlieko, rum, práškový a vanilkový cukor a všetko spolu vymiešame na hladké cesto. Roztopenú a mierne vychladnutú čokoládu vyšľaháme s cukrom a maslom...