Múčniky a dezerty

Šumienkový zákusok

Všetky suroviny na korpus spolu vymiešame, vylejeme na vymastený a vysypaný plech a dáme upiecť do zlatista. Prvú plnku pripravíme zmiešaním mlieka, práškovej šľahačky, kyslých smotán...

Pletený koláč

Preosiatu múku zmiešame so soľou a cukrom. Z droždia, cukru a mlieka urobíme kvások. Zemiak uvaríme v šupke a necháme mierne vychladnúť. Do múky nastrúhame na jemnom strúhadle uvarený zemiak,...

Mäsovo-smotanová slaná torta

Lístkové cesto rozvaľkáme a natlačíme do tortovej formy. Mäso prudko opečieme a pridáme pór, cuketu, paradajky, na plátky pokrájané šampiňóny, osolíme a s mletým mäsom orestujeme. Syr s modrou...

Špenátová torta

Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na 1/3-nu a 2/3-ny. Väčšiu časť cesta vložíme do tortovej formy. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme a pridáme mrazený špenát. Po rozmrazení špenátu...

Program.sk

Anglický ryžový puding

Do uvarenej a vychladnutej ryže pridáme 6 žĺtkov, hrozienka, nakrájané ovocie a dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zľahka vmiešame do masy. Formu vymastíme maslom a vylejeme...

Zemiakový zákusok

Zemiaky uvarené v šupke, orechy, kakao, cukor, strúhankou, rum a maslo vymiešame na cesto, ktoré dáme zapiecť pri 180°C asi na 20 min. do rúry. Vychladnuté cesto rozpolíme, aby nám vznikli...

Zemiakovo-mäsový koláč

Mäso, žemle, vajcia a nastrúhané zemiaky zmiešame, pridáme nakrájanú cibuľu, nasekané kapari, tymián a cesnak. Dve tretiny nakrájanej zeleniny a syru pridáme k mäsovej zmesi, ochutíme kečupom,...

Jablčný dezert

Z vody, jabĺk, cukru, limetkovej kôry a škorice uvaríme kompót. Jablká vyberieme a šťavu varíme kým nenadobudne rôsolovitú konzistenciu. Mlieko s cukrom necháme zovrieť a vlejeme doň žĺtky...

Pruhovaný krémeš

Obe rozvaľkané lístkové cestá pečieme na vodou potretých plechoch pri 220°C asi 20 min. 3/4 l vody privedieme do varu, vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a cukor. Zmes prilejeme do vriacej...

Šatôčky z lístkového cesta

Cibuľu orestujeme do sklovita, pridáme zeleninu, na drobno pokrájaný cesnak, soľ, korenie, dusíme, kým sa neodparí prebytočná voda a nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Rozvaľkané...

Strany 1...282283284285286287288...361