Múčniky a dezerty

Silvestrovské koláčiky

Zo surovín pripravíme cesto, ktoré rozdelíme na 6 bochníkov a necháme hodinu odstáť v chladničke. Bochníky rozvaľkáme, natrieme plnkou, stočíme do rolády a nakrájame na kolieska hrubé...

Nepečená gaštanová roláda

Do gaštanového pyré pridáme maslo, mlieko, rum, práškový a vanilkový cukor a všetko spolu vymiešame na hladké cesto. Roztopenú a mierne vychladnutú čokoládu vyšľaháme s cukrom a maslom...

Rezy

Do preosiatej múky pridáme prášok do pečiva, kakao, zmäknutú heru, vajce a mlieko. Vypracujeme cesto - ak je príliš suché môžeme pridať ešte trochu mlieka. Cesto odložíme aspoň na hodinu...

Puding s čajom Rooibos

Pripravíme silný rooibos „Čaj kráľa opíc“. Pudingy rozmiešame v studenom mlieku, vlejeme do rooibosu, pridáme cukor podľa chuti a varíme do zhustnutia. Prelejeme do misiek, ozdobíme škoricou...

Program.sk

Flambovaná broskyňa s mandľami

Čerstvú broskyňu sparíme vriacou vodou, olúpeme a vykôstkujeme. Opečieme na oleji. Posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Zapečieme 2-3 minúty. Broskyňu vyberieme, polejeme amarettom, bielym...

Krém Panna Cotta

Lístky želatíny namočíme na 10 minút do vody. V hrnci zmiešame sladkú smotanu s vanilkovým a kryštálovým cukrom a na miernom ohni necháme variť 8 minút. Z plátkov vytlačíme vodu a vložíme...

Tekvicový koláč

Tekvicu očistíme, postrúhame, premiešame s múkou a vajíčkami. Pridáme na kocky pokrájaný syr a salámu, sušenú koreňovú zeleninu, mleté čierne korenie, posekanú petržlenovú vňať, soľ...

Bábovka a la Cecil

Vajcia, práškový cukor, vodu, olej, múku a prášok do pečiva vymiešame na tekuté cesto. Pridáme orechy a kúsky višní alebo čerešní. Formu na bábovku vymastíme a posypeme múkou. Nalejeme...

Karamelové poháre

Zohrejeme mlieko, do ktorého pridáme kôru z citróna a celú vanilku. Necháme zovrieť a prísady vyberieme. Vajíčka a cukor dobre vymiešame a pomaly prilejeme do mlieka. Keď zmes zhustne, nalejeme...

Jablkové pité

Z múky, rastlinného tuku, cukru a vajec vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dva bochníky. Rozvaľkáme ich na dva pláty hrubé približne 5 mm. Prvý plát položíme na vymastený a múkou...

Strany 1...284285286287288289290...361