Múčniky a dezerty

Voňavý jablkový koláč

Vymiešame suroviny na cesto, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne poukladáme krížalky jabĺk a psypeme pripravenou perníkovou posýpkou. Pečieme pri teplote 180°C...

Mandľové rožteky (bez vajec)

Do múky dáme heru, mandle, práškový cukor a vypracujeme cesto, ktoré rozšúľame na dlhý valček. Ten pokrájame na kúsky veľkosti malého orecha a sformujeme rožteky, ktoré dáme na plech,...

Plnené medovníčky

Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré dáme na 1-2 hodinky do chladničky stuhnúť. Keď sme ho nechali dostatočne stuhnúť, vyberieme ho, rozkúľame na 3 mm hrúbku a formičkami...

Mandľové kolieska

Z uvedených prísad si vypracujeme jemné cesto, ktoré odložíme na 1 hodinu do chladu. Sparíme si mandle a ošúpeme ich. Náplň: Smotanu, cukor a med privedieme do varu a pri miernej teplote asi minútu...

Program.sk

Želatínové ovocné rezy

1. CESTO: žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne vmiešame dotuha ušľahaný sneh z bielkov. Dáme piecť do vyššieho...

Medvedie labky

Zmäknutú Heru zmiešame s prísadami a vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky. Z cesta robíme guľky, ktoré potom namočíme do múky a vtlačíme do formičky. Formičky prvýkrát troška...

Perníková roláda

Všetky suroviny zmiesime aj s čokoládou, ktorú polámeme na malé kúsky a rozdelíme na 3 časti. Z každej vytvarujeme valec, ktorý dáme na plech a necháme aspoň 3 hodiny dobre vychladiť. Potom...

Netradičné buchtičky

Maslo vymiešame a postupne pridávame celé vajco, žĺtok, cukor, múku, mlieko, trochu soli a prášok do pečiva. Lyžicou, ktorú namáčame do múky, vykrajujeme malé kúsky, ktoré ukladáme na pomúčenú...

Kysnutý koláč bez kysnutia

Pripravíme kvások - vlažné mlieko, kvasnice, soľ a cukor. Do preosiatej múky vylejeme nakysnutý kvások s olejom a vajíčkami. Cesto vymiesime. Je možné,že sa bude trošku lepiť, vVtedy si treba...

Ľadovky

Suroviny zmiešame, vypracujeme cesto, rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Pečiem na 200 °C, cca 10-12 minút. Vyberajú sa skôr bledšie ako tmavšie. Vychladnuté zlepujeme krémom. Zlepené necháme...

Strany 1...294295296297298299300...361