Múčniky a dezerty
Likérový veniec s mandarínkami
Mandarínky olúpte a nakrájajte na plátky. Formu na veniec (s priemerom 26 cm) vymastite tukom a vyložte mandarínkami. Heru, kryštálový a vanilkový cukor a štipku soli vymiešajte do peny, do nej postupne...
Kokosová roláda
Z polovice stuženej hery, polovice práškového cukru, pudingu, kakaa, vajca urobte tmavé cesto. Z druhej polovice stuženej hery, cukru, kokosu, vanilkového cukru a rumu urobte svetlé cesto. Tmavé...
Plnené rožteky
Obe cestá rozdeľte na 3 diely. Vyvaľkajte obdĺžniky veľké asi 15x40 cm, každý pokrájajte na 10 trojuholníkov. Do stredu dajte kúsok šunky (salámy), ½ olivy, posypte strúhaným syrom...
Broskyňové prsíčka
Broskyne umyte a opatrne osušte, napoly prekrojte a ošúpte. Polovičky broskýň dajte do pohára – misky na šumivé víno vypuklou stranou navrch. Zalejte šumivým vínom a dajte do chladničky...

Vzrušujúce jablká
Jablká ošúpte, priečne prerežte a vyberte jadrovníky. Položte ich do misky reznou plochou nadol. Víno zmiešajte s cukrom a nalejte na jablká. Pridajte škoricu, klinčeky a poduste asi 10 min....
Odpaľované venčeky
Na platňu dajte ohrievať vodu s herou a soľou. Keď začne voda vrieť pridajte za stáleho miešania múku. Miešajte a do vlažného postupne pridávajte 8 celých vajec. Hmotu striekajte na plech...
Diabetické kokosové marokánky
Z bielkov ušľahajte na sneh. Postupne pridajte ovocný cukor a diabetické sladidlo, potom vmiešajte citrónovú šťavu. Strúhaný kokos vmiešajte do cesta. Rúru predhrejte na 150 °C. Dvoma lyžičkami...
Čokoládové hrudky s kandizovaným ovocím
Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s maslom a cukrom, pridajte ovocie a orechy a dobre premiešajte. Ešte za tepla ukladajte pomocou 2 čajových lyžičiek na papierom vyložený plech kôpky, ktoré...
Ríbezľový koláč starej mamy
Zmäknuté maslo ušľahajte s práškovým cukrom a so žĺtkami. Postupne k nemu pridávajte múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a pomleté orechy. Pripravené cesto nechajte 20 min. odstáť...
Kysnutý závin so škvarkovou plnkou
V strede preosiatej múky urobte jamku a vylejte do nej kvások vymiešaný z droždia, polovice vlažného mlieka, štipky cukru a 2 PL múky. Nechajte ho vykysnúť. Potom prilejte zvyšok mlieka, v ktorom...