Múčniky a dezerty

Čokoládové guľky

Piškóty navlhčite smotanou. Do zmäknutých piškót pridajte mleté orechy, nahrubo postrúhanú čokoládu, maslo vymiešané s cukrom a mandľovou esenciou. Dôkladne spracujte na nelepiace sa cesto....

Rezy zo sušeného mlieka

Na pocukrovanej doske umieste cesto, z ktorého polovicu zafarbite kakaom. Potom upravte postupne na seba do pravidelného tvaru (obdĺžnik, štvorec) - najlepšie do vrchnáku od bonboniéry, vyloženého...

Anízové praclíky

Vymieste maslo, cukor, múku, trochu citrónovej kôry, 15 g bedrovníkového semena, 2 celé vajcia. Z cesta vyformujte malé praclíky, potrite bielkom, posypte práškovým cukrom a upečte pri nižšej...

Valentínska torta od marty

Podľa návodu na obale uvarte z mlieka a pudingového prášku hustú kašu, odstavte a miešajte, kým nevychladne. Maslo s herou vymiešajte do peny, pridajte 2 štipky červeného farbiva a asi 1/3 uvareného...

Program.sk

Karnevalové fánky

V mise zamieste cesto z preosiatej múky, cukru, hery, vanilkového cukru, droždia a trochy soli. Všetko zmiešajte, po jednom pridajte vajcia, citrónovú šťavu, podľa chuti rum, trochu mlieka a vymieste...

Mazanec

Do 100 ml vlažného mlieka rozdrobte droždie, pridajte 1 ČL cukru, 1 PL múky, premiešajte, zakryte utierkou a na teplom mieste nechajte vzísť kvások.Múku zmiešajte s cukrom, vanilkovým cukrom,...

Kokosové laskonky

Na dosku dajte múku, pridajte kokos, cukor a heru. Vypracujte cesto, ktoré vyvaľkajte asi na hrúbku 1cm. Formičkou vykrajujte malé ovály a preneste ich na suchý plech. Vložte ich do mierne vyhriatej...

Jednoduché mandľové pralinky

Čokoládu polámte, dajte do hrnčeka a nad parou nechajte rozpustiť. Odložte zo sporáka, zapracujte posekané mandle a likér. Lyžičkou odkrajujte malé kúsky. Položte ich na plech a vytvarujte...

Pomarančové tiramisu

Kompótové mandarínky preceďte a nechajte odkvapkať. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte dotuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešajte s cukrom. Pridajte pomarančový likér. Do tvarohového krému...

Horúca láska

Žemle pokrájajte a namočte do mlieka. Maslo, žĺtky a štipku škorice vymiešajte do peny. Primiešajte k nej postrúhanú citrónovú kôru a vyžmýkané žemle. Bielka vyšľahajte s cukrom na tuhý...

Strany 1...330331332333334335336...361