Múčniky a dezerty

Krupicové srdce

Mlieko priveďte do varu spolu s vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridajte krupicu, dobre rozmiešajte a uvarte hustú kašu. Kašu nechajte vychladnúť a potom pridajte žĺtky....

Čokoládové cukrovinky

Tatranky rozdrobte, k nim pridajte mierne roztopený čokoládový krém a najemno nasekané arašidy. Zo zmesi robte guličky, ktoré namáčajte v rozpustenej čokoláde. Nakoniec ich ešte obaľte v nasekaných...

Jahodová torta s vanilkovým pudingom

Vyšľahajte bielky, pridajte 4 PL cukru, 2 PL vody a všetky žĺtky. Opatrne primiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Masu vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a upečte ju v rúre...

Čokoládové oblátky

Tuk s preosiatym cukrom, vanilkovým cukrom a kakaom miešajte vo vodnom kúpeli. Asi po 15 min. pridajte rozšľahané vajcia a miešajte ďalej, až kým sa krém nespojí a nevytvorí hustú hladkú...

Program.sk

Šľahačková torta

Maslo s cukrom vyšľahajte do peny, pridajte vajcia a ešte došľahajte. Potom pridajte ostatné suroviny a dobre spolu zmiešajte. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečte...

Jahodový koláč

Žĺtky, cukor a maslo vymiešajte, pridajte múku. V teplom osladenom mlieku nechajte napučať droždie, ktoré potom pridajte do cesta a premiešajte. Rozotrite ho na pomastený, múkou vysypaný plech.Na...

Medovníkový koláč

Med, olej a cukor priveďte do varu a nechajte vychladnúť. Na dosku preosejte múku, pridajte prášok do pečiva, škoricu, zomleté klinčeky a orechy, premiešajte, pridajte vajcia, vychladnutú medovú...

Veľkonočné vtáčatá

Vlažné mlieko zmiešajte s cukrom a lyžicou múky, vhoďte rozdrobené droždie, premiešajte a nechajte vykysnúť. Múku osoľte, pridajte vanilkový cukor, citrónovú kôru, žĺtok a rozohriaté...

Ružomberský medový závin

Zmiešajte suroviny na cesto, rozdeľte ho na 4 kusy a nechajte 3 hod. odstáť. Každý kus rozvaľkajte, potrite slivkovým lekvárom, posypte sušeným ovocím, hrozienkami a posekanými orechmi. Zviňte,...

Banány v parížskom kréme

Deň vopred spolu povarte smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Nechajte vychladnúť a vložte do chladničky. Na druhý deň vyšľahajte, pridajte želatínu pripravenú podľa...

Strany 1...339340341342343344345...361