Múčniky a dezerty

Šľahačkový sen

Krém: V jednej mise utrieme žĺtka s cukrom a rumom, v druhej mise zmixujeme šľahačku do tuha. Potom zmiešame dokopy. Do nízkej misky, 20 x 20 cm, alebo do viacerých, nachystáme na dno piškóty,...

Tvarožníček

Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustú kašu. Miešame až do vychladnutia. Vymiešame tvaroh, zmäknuté maslo a vanilkový cukor do peny, potom to pridáme k pudingovej kaši a riadne zamiešame....

Vláčne pudingové rezy s polevou

3/4 cesta vlejeme na vymastený a vysypaný plech s vyšším okrajom. Do zvyšku cesta pridáme 2 PL kakaa a pofŕkame ním biele cesto na plechu. Na takto pripravené cesto, ktoré musí byť u krajov...

Hanácke koláče s tvarohom a džemom

Na doske zmiešame múku, práškový a vanilkový cukor, žĺtka, rozohriaty tuk, citrónovú kôru, soľ a kvások pripravený z droždia, mlieka a štipky cukru. Pripravené cesto necháme v mise vykysnúť....

Program.sk

Tvarohový biskupský chlebíček

Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami. Pridáme tvaroh, hrozienka a rozkrájané vlašské orechy a premiešame. Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a pevne ušľahaný sneh z bielkov....

Bábovka s tvarohom

Vymiešame žĺtka s cukrom a tvarohom, pridáme múku, prášok do pečiva a olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame do cesta. Cesto vlejeme do vymastenej formy, ale len 1/2 a do zvyšku vmiešame...

Obrátený jablkový koláč

Do formy dáme maslo a rozohrejem ho. Pridáme cukor a škoricu podľa chuti, škorice dáme dosť. Na to kladieme olúpané jablká pokrájané na tenké plátky. Necháme asi 3 minúty piecť bez miešania....

Bábovka vhodná aj pre diabetikov

Žĺtka vymiešame so sladidlom, pridáme po častiach olej a horúcu vodu. Zmes šľaháme do zhustnutia. Múku zmiešame s pudingom, práškom do pečiva a spojíme s prvou zmesou. Potom cesto zľahčíme...

Orechové tortičky

Z cesta vyvaľkáme placku, z ktorej vykrajujeme menšie kolieska (priemer cca 3 cm). Podsypávame mletým cukrom. Pečieme na vymastenom plechu na 160 °C. Po upečení spájame po tri maslovým krémom...

Nugátové rezy

Plech vyložíme pergamenovým papierom. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Žĺtka a 50 g cukru vymiešame do peny. Z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme pevný sneh, ktorý pridáme k roztlačeným žĺtkom....

Strany 1...44454647484950...361