Múčniky a dezerty
Piškóta s jahodovým želé
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridám horúcu vodu, múku s kypriacim práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Dáme piecť do predhriatej rúry. Jahody z mrazničky alebo čerstvé rozmixujeme,...
Pistáciový krém s jahodovým pyré
Pistácie olúpeme, prelejeme horúcou vodou, potom studenou a odlúpneme hnedú šupku. Polovicu pistácií nasekáme nahrubo. Cukor rozpustíme v hrnci a pistácie zamiešame do karamelu. Karamel necháme...
Ohnivé gule
Vo vodnom kúpeli nechajte rozpustiť nasekanú čokoládu s maslom, cukrom a smotanou. Až je všetko rozpustené a premiešané, pridajte čili korenie, tretinu arašidov (nenasekaných) a fernet. Všetko...
Jablková misa
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a za stáleho miešania necháme cukor zhnednúť (len do svetlo hneda). Pridáme rozdrobené piškóty a strúhanku a opäť za stáleho miešania necháme...

Jahodová misa
Piškóty rozdrvíme a nasypeme do misy. Na ne dáme na kúsky nakrájané jahody (alebo celé zmrazené). Do ušľahanej šľahačky pridáme vanilkový cukor a jogurt a ešte trochu šľaháme. Touto...
Rumová bábovka s kokosom
Maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtka rozmixujeme dohladka. Pridáme múku s práškom do pečiva, kakao rozmiešané v rume, kokos, mlieko a všetko premiešame. Nakoniec vmiešame sneh (cesto je dosť...
Tvarohová dobrôtka
Do vyšších pohárov lyžicou dáme premiešaný tvaroh (neochucujeme). Medzitým si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli. Rozpustenú čokoládu nalejeme na tvaroh a ešte polejeme lyžicou Salka....
Mačacie jazýčky
Do tuhého snehu ušľahaného z bielkov, zašľaháme postupne cukor a žĺtka. Nakoniec zľahka vmiešame múku. Na tukom potretý papier na pečenie, ktorým sme vyložili plech, kladieme lyžičkou...
Moravské venčeky
Zo surovín spracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a vykrajujeme z neho formičkou tvary, ktoré naukladáme na vymastený plech. Necháme asi 2 hodinky kysnúť. Potom potrieme žĺtkom a posypeme rascou,...
Vyprážené jabĺčka
Žĺtka zmiešame s cukrom a starostlivo vymiešame. Prilejeme víno a mlieko a pridáme malinkú štipku soli. Postupne pomaly vmiešame múku. Bielka ušľaháme na pevnú penu a jemne ich do cesta zapracujeme....