Múčniky a dezerty
Bábovka s tatrankami
Vymiešame heru so žĺtkami a cukrom do peny, pridáme múku, nastrúhané tatranky, prášok do pečiva, mlieko a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Môžeme upiecť v bábovkovej forme, alebo naliate na plechu.
Banánová bábovka
Zmäknutú heru vymiešame s cukrom do peny, postupne pridáme žĺtka, múku, prášok do pečiva a vanil. cukor. Potom pridáme banány a nakoniec sneh z bielkov. Pracujeme rýchlo, aby nám banány...
Mačacie oči
Z hery, cukru, žĺtkov a kakaa vymiešame penu. Pridáme hrubú múku, rum, mlieko a sneh z bielkov. Do srnčieho chrbáta (vytrený tukom a vysypaný strúhankou) nalejeme polovicu cesta a vo dvoch...
Veľkonočný mazanec
Z polovice vlažného mlieka, rozdrobeného droždia a lyžičky cukru urobíme kvások. Tuk rozohrejeme a necháme vychladnúť. Do misy nasypeme preosiatu múku a postupne do nej pridáme vzišlý kvások,...

Broskyňové pohladenie
1/2 cesta nalejeme na múkou vysypaný plech a druhú zmiešame s kakaom. Vložíme broskyne a zalejeme kakaovou časťou cesta. Necháme piecť cca 20 min pri teplote 200 °C. Potom necháme vychladnúť...
Tatrankové guličky
Tatranky vložte aspoň na hodinu do mrazničky. Potom ich vyberte a nastrúhajte do väčšej misky. Zmiešajte ich s kakaom a maslom a z hmoty vytvorte malé guľôčky. Tie obaľte v kokose alebo drvených...
Tatranková bábovka
Vymiešame heru so žĺtkami a cukrom do peny, pridáme múku, nastrúhané tatranky, prášok do pečiva, mlieko a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Môžeme upiecť vo forme na bábovku, alebo len liate...
Parížske rožteky
Do misy dajte všetky prísady na cesto, dobre premiešajte, podľa potreby pridajte ešte orechy alebo strúhanku. Vytvorte rožteky, položte ich na plech, vyložený papierom na pečenie a rukou ich vždy...
Tvarohová bábovka
Suroviny dáme do misy a dôkladne premiešame, tvaroh nesmie zostať v kúskoch. Formu vytrieme herou, vysypeme hrubou múkou, pridáme cesto a pečieme v mierne vyhriatej rúre 40 minút. Je možné...
Moravské koláče
Cesto: Droždie zmiešame s jednou lyžicou múky, cukru a trochou mlieka na hladkú kašičku a na teplom mieste necháme vzísť kvások. Potom z preosiatej múky, cukru, rozohriatej hery, vajcia, zvyšného...