Múčniky a dezerty
Škoricové slimáky
Najprv necháme vykysnúť kvások a zarobíme ním preosiatu múku so žĺtkami a herou. Podľa potreby pridáme vlažné mlieko. Hladké cesto necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme na 1 cm hrubý...
Tvarohový koláč
Želatínu namočíme na noc do 2 dcl mlieka. Druhý deň pridáme 2 dcl horúceho mlieka a želatínu rozmiešame v mixéri. Pridáme cukor, vanilkový cukor, rum, vajcia a striedavo po lyžičkách tvaroh...
Laskonkové rezy
Z hladkej múky, tuku a rozpusteného cukru vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dva diely. Z každého dielu vyvaľkáme placku na plech (cca 3 mm hrubú) a pred pečením popicháme vidličkou. Na krém...
Ovocné košíčky podľa vašej fantázie
Pripravíme si cesto zmiešaním všetkých ingrediencií, pracujeme rýchlo, inak sa nám začne maslo roztápať. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a dáme odležať do chladničky (kľudne aj cez noc)....

Odpaľované venčeky
Vodu s herou dáme variť, osolíme a vmiešame múku s prášok do pečiva. Stiahneme z platne a miešame až sa cesto nelepí na nádobu a je vychladnuté. Potom vmiešame vajce jedno po druhom - vždy...
Rezy s pilinami
Cesto: Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré pečieme asi 30 minút. Vychladnuté cesto potrieme krémom a posypeme vychladnutým pilinami, ktoré trochu pritlačíme rukou, aby neopadávali....
Orechový rez s medom
Heru, med a cukor rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom necháme trochu vychladnúť a pridáme vajcia a sódu v mlieku, múku a všetko vymiešame. Cesto rozdelíme na dva diely a rozvaľkáme (osvedčený...
Bavorské dolky
Všetky suroviny dáme do domácej pekárne na program Cesto, alebo klasicky vypracujeme kysnuté cesto. Po vykysnutí dáme na dosku, rozdelíme na 2-3 časti a vyvaľkáme na placku hrubú 0,5 - 1 cm. Pohárom...
Vianočka a mazanec
Najprv urobíme kvások (trochu teplého mlieka, trochu cukru a droždie, necháme vykvasiť v teple). Vymiešame žĺtka s herou a cukrom, našľaháme. Pridáme postupne múku, mlieko, kvások a ostatné...
Bábovka babičky Viery
Do misy vsypeme cukor piesok, vanilkový cukor a na kocky pokrájanú heru. Z vajec oddelíme žĺtok od bielka, z ktorého vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka pridáme k cukru a here a trieme tak dlho, kým...