Múčniky a dezerty

Orieškové rezy kysnuté

V 1/2 dcl vlažného mlieka s 1 PL cukru necháme rozmočiť 42 g droždia. Vlejeme do misy, kde máme pripravenú hladkú múku, pridáme 1 vajce, 1 žĺtok a rozkrájanú Heru. Vypracujeme cesto, podľa...

Jablková bábovka

Heru vymiešame do peny s cukrom, pridáme vajcia, vanil. cukor a múku s práškom do pečiva. Premiešame, pridáme jablká, opäť dobre premiešame a dáme do vymastenej a vysypanej formy. Z voľna...

Valašský frgáľ

Heru, žĺtka a cukor vymiešajte do peny, postupne pridávajte múku so soľou, kvások a vymiešajte cesto. Ak ho máte z polovice vymiešané, pridajte olej a rum. Nechajte kysnúť 2 hodiny. Potom...

Bábovka so študentskou pečaťou

Múku s práškom do pečiva preosejte. Tuk vymiešajte s väčšou polovicou cukru zmiešaného s vanilkovým cukrom a postupne pridávajte žĺtka. Ďalej pridávajte postupne mlieko, múku a vmiešajte...

Program.sk

Šatôčky s makom

Z vykysnutého cesta urobíme šatôčky, ktoré naplníme ľubovoľnou náplňou. Posypeme posýpkou a mandľovými lupienkami, potrieme vajíčkom a pečieme pri 170 °C.

Tvarohová bábovka od mamičky

Heru, cukor a vajcia vymiešame, potom pridáme tvaroh a zamiešame. Z bielkov ušľaháme sneh. Do cesta pridáme múku a prášok do peč, všetko zamiešame, a potom pomaly vmiešame sneh. Do vopred...

Chrumkavé kysnuté orechové rožky

Vlažné mlieko so štipkou cukru a múky a kvasnicami necháme vzísť. Zmiešame s rozpustenou vlažnou herou, múkou a vajcami a necháme pol hodiny kysnúť. Vyvaľkáme, urobíme rožky, potrieme...

Berlínske rezy

Prvé cesto: Spracujeme suroviny a vyvaľkáne dáme na vymastený a vysypaný plech (môžeme použiť aj papier na pečenie). Toto cesto potrieme lekvárom - odporúčame ríbezľovým. Prvá náplň:...

Panské koláče

Múku dáme na dosku, do toho dobre premiešame 300 g Hery a pridáme 4 žĺtka, trochu citrónovej kôry, 50 g cukru, trochu soli a 40 g kvasníc a mlieka toľko, aby cesto nebolo príliš tuhé a nakoniec...

Venčeky

Vodu, maslo, heru, masť a soľ privedieme do varu a potom vmiešame múku. Miešame na ohni, až kým sa hmota nechytá varešky. Dáme vychladnúť, aby cesto bolo vlažné. Potom postupne zašľaháme...

Strany 1...59606162636465...361