Múčniky a dezerty
Torta Napoleon
Všetky suroviny spracujeme na hladké a pružné cesto. Rozdelíme ho na 6 dielov a vložíme do chladničky asi na 1 hodinu. Každý diel cesta vyvaľkáme na tenké kruhy v priemere asi 20-26 cm. Nerovné...
Bábovka z lučiny
Žĺtka oddelíme a vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame ostatné suroviny a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Potom vlejeme do vymastenej a vysypanej formy a upečieme.
Ruské pysky
Zo všetkých surovín spracujeme hladké cesto, ktoré dáme na dosku a s podsypaním asi 1/2 hrnčeka múky miesime. Cesto by nemalo byť tuhé. Rozdelíme ho na menšie kúsky a utvoríme guľôčky...
Koláč s makom a slivkami
Pripravíme si kvások, potom vypracujeme cesto a necháme 1-1,5 hodiny kysnúť. Potom cesto vtlačíme do vymasteného plechu, nanesieme na neho makovú náplň zmiešanú s cukrom a škoricovým cukrom....

Punčové rezy pre začiatočníkov
Heru s cukrom vyšľaháme šľahačom do peny, postupne pridáme po jednom vajce a vyšľaháme. Potom pridáme múku s práškom do pečiva a pudingovým práškom. Cesto rozdelíme na tri časti, zákuskov...
Torta srdce
V mise do hladka vymiešame heru, oba druhy cukru, vanilkový extrakt a vajcia. Pridáme múku so sódou a soľou a 1 hrnček nastrúhanej čokolády. Ak máme formu v tvare srdca, nalejeme zmes do nej,...
Jemný mazanec
Urobíme kvások. Do misy dáme časť múky. Do nej pridáme vlažný tuk (hera + olej), vajíčka + žĺtka, cukor a až potom zvyšok múky. Pridáme zvyšné suroviny a poriadne premiešame. Potom...
Žĺtkové venčeky s krémom
Vodu, múku a soľ rozmiešame, pridáme na kúsky nakrájanú heru a za stáleho miešania na malom plameni zahrievame (odpaľujeme), až sa cesto nelepí na dno nádoby (od bodu varu najmenej 4 minúty)....
Závin
Droždie dáme vykvasiť do mlieka s dvoma lyžičkami cukru. Kvások potom pridáme do misy s múkou, žĺtkami, rozpustenou Herou, vanilkovým cukrom, práškom do pečiva, pomarančovou kôrou a rumom....
Rafaello
Zo surovín urobíme guličky, ktoré posypeme kokosom a dáme do chladničky stuhnúť. Do stredu každej guličky dáme po jednej mandle.