Múčniky a dezerty
Medový koktail
Do 1 dcl vlažného mlieka postrúhame čokoládu, pridáme med, premiešame a necháme schladiť. Schladené vlejeme do šľahača, pridáme zvyšné mlieko, zmrzlinu a šľaháme pol minúty. Ihneď...
Čučoriedkový koláč
Maslo, cukor a vajcia vymiešame do peny. Pridáme múku, trocha soli, kypriaci prášok, vanilínový cukor a mlieko. Cesto dobre vymiešame, rozotrieme na vymastený plech a posypeme čučoriedkami....
Mandľové hríbiky
Z cukru, mandlí a 1 bielka vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na polovice a jednu zafarbíme kakaom. Zo svetlej hmoty vytvoríme valčeky na nožičky hríbikov a z tmavej klobúčiky. Obe časti spojíme...
Ľadová torta
Z mlieka, pudingu a vanilkového cukru uvaríme hustejší puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame do pudingu tvaroh, žĺtok a cukor. Dôkladne vyšľaháme. Do tortovej formy...

Linecké keksy s džemom
V múke rozmrvíme maslo alebo tuk, pridáme preosiaty cukor, žĺtka, postrúhanú citrónovú kôru a zamiesime. Cesto rozdelíme na tri diely, sformujeme ho do bochníkov, ktoré na pomúčenej doske...
Tvarohový koláč so sušienkami a čokoládou
Rúru predhrejeme na 180 C. Formu vyložíme papierom na pečenie a potrieme maslom. Asi 150 g sušienok rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom a mandľami. Všetko natlačíme na dno formy a 10 min predpečieme....
Pomarančové tiramisu
Mandarínkový kompót precedíme a necháme odkvapkať. Šľahačku vyšľaháme dotuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešame s cukrom. Primiešame 3 lyžice pomarančového likéru. Do tvarohovej...
Jogurtový cheesecake
Rúru predhrejeme na 150 C. V mise dôkladne vymiešame ricottu, vajcia, cukor, vmiešame jogurt a kokosový likér, kým nevznikne hladký krém. Formu s objemom 1 liter vymažeme maslom a vyložíme...
Šunkovo-syrové kolieska
Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na 1/2. Každú 1/2 natrieme 1 celým črievkom syrokrému a poukladáme šunku a posypeme strúhanou nivou. Celé to zrolujeme do tvaru rolády a nakrájeme tak na 0,5 cm kolieska....
Tvarohový koláč š hrozienkami
Rúru predhrejeme na 180 C a tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a potrieme ho maslom. Dno formy zvonka dobre obalíme alobalom. Hrozienka prepláchneme teplou vovodu, necháme odkvapkať a namočíme...