Múčniky a dezerty
Čokoládové/kakaové bomba gule
Uvarené odpaľované cesto necháme vychladnúť, lyžičkou vykrajujeme malé kúsky a tvarujeme guľky veľkosti pingpongovej loptičky resp. menšie. Vyprážame ich v horúcom oleji, ešte teplé...
Bublanina z celozrnnej múky a amaranthom
Žĺtka ušľaháme s cukrom, zamiešame olej, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na olejom vytretý a múkou vysypaný plech a posypeme ovocím. Pečieme vo vyhriatej rúre...
Lacný koláč
Vajcia, kompót, cukor, sódu, olej a múku rozmixujeme a nalejeme na pekáč. Dáme piecť pri 180 stupňoch. Po upečení vyberieme, potrieme lekvárom a na vrch nastrúhame čokoládu.
Vtáčie mlieko mikrovlnke
Žĺtok, pudingový prášok a cukor premiešame trocha s mliekom. Dochutíme s van.cukrom a dolejeme zvyšným mliekom. Dáme do mikrovlnnej rúry a varíme dovtedy kým nebude hustý (po 1-1,5 min premiešame),...

Viedenská tvarohová torta
Všetky suroviny na cesto zmiešame, vymiešame cesto, necháme odležať 45 minút v chlade a pred spracovaním sa ešte raz premiešame. Tvarohová náplň: Bielka vyšľaháme. Do druhej misky pridáme...
Smotanovo-tvarohové kocky s višňami
Žĺtka vymiešame s cukrom do penista a po častiach k nim zľahka zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Primiešame múku preosiatu s kypriacim práškom, vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na plech...
Tradičná bublanina
Zoberieme si dve misy. Do prvej misy dáme žĺtka a do druhej misy dáme bielka. Ku žĺtkam pridáme 20 dkg kryšt. cukru a miešame, až kým nemáme zmes. Potom z bielok vytrepeme ľahučkú bielu...
Celozrnný raňajkový koláč
Vajíčka zmiešame s cukrom. Trstinový cukor sa pomalšie rozpúšťa, tak je dobré najskôr ho zmiešať s vajíčkami a nechať chvíľu postáť, za občasného premiešania. Potom vyšľaháme do peny....
Smotanová torta s čučoriedkami
Smotany vlejeme do misky, pridáme 5-6 lyžíc prášk.cukru a zmiešame. Na dno tortovej formy nahusto poukladáme piškóty, potrieme zmesou, potom poukladáme kompótové alebo čerstvé čučoriedky...
Čokoládové košíčky
Čokoládu polámeme a v hrnčeku nad parou za stáleho miešania rozpustíme. Odstavíme a keď trochu vychladne, malou lyžičkou nalievame do olejom vymastených papierových košíkov, kde ju dôkladne...