Múčniky a dezerty
Jednoduchý jablkový zákusok
Na doske preosejeme múku s práškom, pridáme maslo, cukor, vajcia a zamiesime cesto. Vypracované rozdelíme na dva diely, rozvaľkáme, dáme na plech, potrieme jablkovou plnkou a dáme druhý plát...
Laskonky
Bielka šlaháme s cukrom nad parou do zhustnutia, pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí. Pridáme orechy. Rúru si predhrejeme na 70-90 stupnov, plyn dáme na 1-2 stupeň. Na plech si dáme papier na pečenie...
Metrový zákusok
Uvaríme Zlatý klas s jedným žĺtkom a 2 vanilk.cukrami. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo izbovej teploty (nie roztopené) vyšľaháme s 2 vanilk.cukrami a 2 PL práškového cukru....
Veľkonočná štrúdľa
Cesto: Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik 50x40 cm. Cesto potrieme smotanovou plnkou. Pozdĺž dlhšieho kraja naukládáme tesne vedľa seba po dĺžke na tvrdo uvarená...

Veľkonočný veniec s pekanovými orechmi
Múku vsypte do misy, uprostred urobte jamku. Do nej rozdrobte droždie, posypte ho lyžičkou cukru a zalejte 1/2 vlažného mlieka. Nechajte na teplom mieste vykysnúť kvások. Potom pridajte zvyšok...
Veľkonočný bochník
Preosiatu múku premiešame so štipkou soli, pridáme zmäknuté maslo (tuk), práškový a vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru. Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme...
Veľkonočný baránok zo šľahaného cesta
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ostatné prísady vymiešame na cesto a na záver vmiešame bielkovú penu. Dáme piecť do vymastenej a vysypanej formy.
Veľkonočný baránok z piškótového cesta
Z prísad vypracujeme cesto a dáme do vymastenej a vysypanej formy piecť pri strednej teplote asi 30 minút.
Veľkonočná torta s vaječným likérom
Mäkkú heru vyšľaháme v mise s cukrom a vanilínovým cukrom, až vznikne homogénna masa. Potom pridáme postupne vajce – každé šľaháme elektrickým mixérom 1/2 minúty. Múku zmiešame s kypriacim...
Jablková (maková) štrúdľa
Múku, Heru a smotanu zmieste na cesto a dajte stuhnúť do chladničky na 20 min. Cesto rozdeľte na 4 diely. Rozvaľkajte ho, posypte jablkami, orechmi (makom), škoricou, cukrom a pokvapkajte rozpusteným...