Múčniky a dezerty

Čerešňové guľky

Všetky prísady spolu zmiesime. Z pripravenej masy sformujeme guľky, do stredu každej zabalíme dobre odkvapkanú čerešňu. Obalíme v kokosovej múčke a uložíme do papierových košíkov.

Pochúťka Slížových

Do misky najejeme 2 smotany + vanilkový cukor + práškový cukor a zamiešame metličkou. Do ozdobných pohárov dáme asi 6 piškót, zalejeme trochou zamiešanej smotany, zasa dáme piškóty, nalejeme...

Banánová piškóta obaľovaná v čokoláde

Banány si porežeme na kolieska a dáme na piškóty (piškóta-banán-piškóta). Na piškótu dáme šparátko. Heru a horkú čokoládu dáme variť. Potom namačáme piškóty (čokoláda musí byť...

Burizónové guľky

Kryštálový cukor rozpustíme na karamel, potom po kúskoch pridávame do karamelu maslo, musí sa do masy dobre vpi. Potom pridáme salko a nakoniec po odastavení z ohňa pridáme burizóny, všetko...

Program.sk

Kakaová marlenka

Deň vopred si uvaríme salko. Varíme ho vo vode v konzerve 2 hodiny. Pridáme cukor a počkáme, kým sa tiež roztopí. Rozmiešame polievkovú lyžicu sódy bikarbony s kávovou lyžičkou octu a vzniknutú...

Hŕkaná torta

Všetky suroviny (okrem korpusu) dáme do hrnca. Zakryjeme pokrievkou a hŕkame hrncom pokiaľ už necítime v ňom tekutý obsah, ale tuhý. Natrieme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky odležať.

Bobaľky

Urobíme si kvások – do vlažného mlieka rozdrvíme droždie, pridáme múku, cukor a vidličkou vyšľaháme. Necháme odstáť 10 minút. Do misy dáme múku, soľ, cukor, vykysnutý kvások, masť...

Originál tiramisu - taliansky recept

Cukor so žĺtkami šľaháme ručným šľahačom 6 minút, potom pridáme po lyžiciach Mascarpone a nakoniec opatrne už len vidličkou zamiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Kávu zmiešame s Amaretom...

Perfektné Parfe

Kúsky manga vložte do mixéra. Pridajte med a rozmixujte do hladka. Vznikne mangové pyré. Do malej misky dajte mleté mandle a pridajte hnedý cukor. Všetko dobre premiešajte lyžicou. Vezmite pohár...

Koláč lenivej ženy

Všetky suroviny spolu vymiešame, vylejeme na plech potretý olejom a posypaný múkou. Pečieme cca pol hodiny. Na upečený, polovychladený koláč natrieme nahrubo džem (najlepšie ríbezľový)...

Strany 1...93949596979899...361