Ostatné bezmäsité jedlá

Zapekané plnené baklažány

Baklažány po dĺžke prekrojíme, stred vyberieme a umyjeme. Naplníme plnkou, ktorú pripravíme: Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prebratú umytú ryžu a trocha opražíme. Osolíme,...

Zapekané rajčiny

Lístkové cesto vyvaľkáme a dáme do formy alebo na plech. Rajčiny a cibule nakrájame na kolieska, slaninu na štvorčeky. Cesto trocha osolíme a kladieme vrstvu cibule a na ňu vrstvu nakrájaných...

Celer so syrom

Celer očistíme a uvaríme vo vode s mliekom v pomere 1 : 1. Z oleja a hladkej múky pripravíme zápražku, zalejeme vývarom a uvaríme omáčku. Celer nakrájame, vložíme do vymasteného pekáča,...

Gazdovská pochúťka

Kapustu očistíme, opláchneme a pokrájame na pásiky. Osolíme a vytlačíme prebytočnú vodu. Vajce rozšľaháme, pridáme postrúhaný syr, korenie, zmiešame s kapustou a dáme do zapekacej misy...

Program.sk

Krehký kapustový kolá

Z múky, tuku a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme ho cca 20 minút v chlade. Umytú kapustu mierne povaríme v slanej vode, potom vyberieme, necháme odkvapkať a pokrájame...

Tekvicový prívarok

Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadrovníka, postrúhame na tenké rezance a podusíme na masle. Múku rozhabarkujeme s kyslou smotanou, primiešame ju do mäkkej tekvice a ešte spolu dusíme. Pred dovarením...

Karfiolové fašírky

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme na malé kocky nakrájanú salámu, opražíme a necháme vychladnúť. Karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Vytiahneme z vody a necháme...

Vyprážané patizóny

Patizóny očistíme, umyjeme, pokrájame na tenšie plátky, osolíme, obalíme v múke, namočíme do omeletového cesta a na miernom ohni v horúcom oleji opečieme dozlatista. Omeletové cestíčko:...

Kelový prívarok

Očistený a umytý kel pokrájame, vložíme do rajnice, zalejeme vývarom, osolíme a varíme. Na panvici rozškvaríme na drobné kocky nakrájanú slaninu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,...

Tekvicový prívarok

Umytú a olúpanú tekvicu pokrájame a na chvíľu sparíme vo vriacej slanej vode. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme mliekom, dobre rozmiešame a povaríme. Potom pridáme sparenú...

Strany 1234...52