Ostatné bezmäsité jedlá
Sabdží
Na pár hodín namočte cícer a potom ho uvarte (môže byť aj z konzervy). Dajte uvariť zemiaky v šupke, nechajte ich vychladnúť a zbavte ich šupky. Najprv na rozpálenom oleji opražte horčičné...
Vianočné opekance - pupáky
Do vlažného mlieka dajte pomrvené droždie, cukor, za lyžicu múky a spolu rozmiešajte. Múku preosejte, trochu osoľte a na doske zapracujte roztopené droždie v mlieku. Cesto domieste, prikryte...
Kandizovaná pomarančová šupka
Z pomarančovej šupky ostrým nožom odstráňte vnútornú bielu vrstvu, potom ju uvarte domäkka a preceďte. Šupky nechajte na site odkvapkať a vodu uvarte s cukrom na hustý sirup. Potom šupky...
Ryžovo kukuričné placky s reďkovkovou nátierkou
Kukuricu sceďte, pridajte k nej vajcia, ryžu, tvaroh, nahrubo postrúhanú mrkvu, posekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie, horčicu. Hmotu spojte pridaním hladkej múky. Cesto nechajte odstáť....
Šalátová omáčka
Do hrnca si dajte rozpáliť olej, pridajte hladkú múku upražte ju trocha do hneda. Potom pridajte asi 2 dl vody a podľa toho, akú chcete mať hustú omáčku, prilievajte mlieko. Nakoniec pridajte...
Pšenové halušky v paradajkovej omáčke
Poduste cibuľu, pridajte kurkumu, bujón, zalejte vodou. Pridajte vriacou vodou prepláchnuté pšeno, ochuťte a na miernom ohni varte 20-25 min. Môžete primiešať potom jemne nastrúhané tofu a olivový...
Tofu halušky
Lahôdkové tofu zomeľte, premiešajte so špenátovým pretlakom, vajciami a takým množstvom celozrnnej múky, aby vznikla tuhá masa. Osoľte, okoreňte mletým muškátovým orieškom a nechajte...