Ostatné mäsité jedlá
Šunka v aspiku
Na dno formičiek nalejeme tenkú vrstvu aspiku a necháme stuhnúť. Na aspik položíme plátky šunky a uvareného vajca. Pridáme hrášok a sterilizovanú mrkvu, ktorú sme nakrájali na malé kúsky....
Veľkonočný mäsový chlebíček
Polohrubú múku zmiešajte so zmäknutým maslom, s vajcom a so soľou. Vypracujte hladké cesto, ktoré rozvaľkajte na pomúčenej doske. Formu na srnčí chrbát vymastite a vysypte múkou. Časť...
Veľkonočná baba
Údené mäso uvaríme a vychladnuté ho pokrájame na kocky. Slaninku pokrájame na kocky a opražíme ju na oleji. Rožky pokrájame a zalejeme trochou vývaru podľa potreby cca 1-1,5 dcl. Pridáme...
Veľkonočný mäsový chlebíček
Polohrubú múku zmiešame so zmäknutým maslom, s vajcom a so soľou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou. Časť...
Cibule plnené vínnou klobásou
Cibule ošúpte, umyte, pri korienkoch zrežte a dajte ich nepokrájané do vriacej vody s trochou cukru. Chvíľu ich povarte a vyberte. Vývar si odložte na neskôr. Vnútro vínnych klobás vytlačte...
Domáce jaternice
Umytý bravčový bôčik uvaríme v tej istej vode ako pečeň. Sparenú ryžu udusíme a na jej zaliatie použijeme vývar z bôčika a pečene. Po vychladnutí ju zmiešame so zomletým bôčikom a pečeňou,...
Domáca tlačenka
Bravčovú hlavu, jazyk, srdce odrezky a kožu uvaríme a pokrájame na väčšie kúsky. Pridáme potrebné množstvo vývaru, rozotretý cesnak, mleté čierne korenie, majorán a podľa chuti osolíme. Všetko...
Obuvnícky mls
Salámu, cibuľu a uhorky pomelieme na mäsovom mlynčeku. Olej, horčicu, kečup, ocot, worchester a 3 kocky cukru uvaríme. Po vychladnutí zamiešame do zomletej salámy a pridáme majolku. Opäť dobre...
Karboše
Mäso a hermelín pomelieme, pridáme vajcia, trochu strúhanky a okoreníme. Všetko dobre premiešame a z tohto cesta robíme placky, ktoré ešte trochu obalíme v strúhanke. Osmažíme ich na rozpálenom...
Zemiakový mls
Zemiaky ľahko povaríme, čiastočne schladíme a rozkrojíme na polocice. Každú polovicu lyžičkou vydlabeme a plníme pripravenou zmesou. Zmes vyrobíme z nastrúhaného salámu, syru a smotany....