Ostatné mäsité jedlá

Hydinový závin plnený zeleninou

Kurča umyjeme, zbavíme kože a kostí. Kuracie mäso jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom. Mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame. Šampiňóny...

Bôčik plnený ovocím

Bôčik umyjeme, osušíme, osolíme a kožu narežeme do mriežky. Mäso obrátime a naklepeme po vnútornej strane. Pripravíme si pastu z 2 lyžíc paradajkového pretlaku a 1 lyžičky nastrúhaných...

Špecialitka

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na 4-5 cm dlhé pásiky. Slaninu nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska, cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky. Slaninu opražíme,...

Oškvarkové tyčinky

Do preosiatej múky pridáme zomleté škvarky a v mlieku rozmiešame droždie, žĺtok, mleté čierne korenie a vypracujeme polotuhé cesto. Na pomúčenej doske ho necháme prikryté vykysnúť, potom...

Program.sk

Zapekaná cuketa s debrecínskou lahôdkou a so syrom

Cuketu ošúpeme, pozdĺžne rozkrojíme, vydlabeme dužinu a vysušíme obrúskom. Potom ju potrieme nastrúhaným cesnakom, debrecínskou šunkou pokrájanou na plátky a zmiešanou s mletým hovädzím...

Bulharská kapusta

Kapustu a papriku nakrájame na prúžky a olúpeme paradajky. Potom ich nakrájame na kocky, cesnak na plátky a cibuľu na mesiačiky, nastrúhame mrkvu. Všetko dáme do väčšieho hrnca a podlejeme...

Frilovaná špargľa v slanine s reďkovkami

Špargľu ošúpeme a 15 minút varíme v slanej vode. Potom ju obalíme v plátkoch slaniny a spevníme špáradlom. Osolíme a grilujeme na oleji do zlatista. Na oleji alebo masle podusíme na kolieska...

Bažant pečený s jablkami

Očisteného, vypitvaného bažanta umyjeme,nasolíme, okoreníme a obalíme slaninou. Dáme do pekáča prsiami dolu, pridáme jarabinový kompót, ošúpané, na štvrtky nakrájané, jadrovníkov zbavené...

Hráškový krém so slaninkovými čipsami

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Podlejeme vývarom a pridáme zemiaky pokrájané na kocky. Pridáme vylúskaný, obarený hrášok. Krátko podusíme, zalejeme...

Pena z údeného mäsa

Varené údené mäso dvakrát premelieme na mäsovom mlynčeku. Maslo s horčicou vymiešame, pridáme zomleté mäso a spolu vymiešame do peny. Osolíme, pridáme mleté čierne korenie, trošku karo...

Strany 1...21222324252627...48