Ostatné predkrmy
Čertovská kuracia pečeň
Slaninu pokrájajte na rezance a nechajte vyškvariť. Primiešajte kuraciu pečeň pokrájanú tiež na rezance. Po krátkom orestovaní prilejte červené víno, pridajte horčicu, pretlak, papriku,...
Kapie plnené nivou a orechmi
Omyté kapie pozdĺžne rozkrojte, vyberte opatrne semenník, tak aby ostala stopka. Polovicu syra vyšľahajte s maslom a smotanou, druhú polovicu rozdrobte a ľahko ju vmiešajte do zmesi. Polovicu...
Pestré syrové chuťovky s ovocím
Syr pokrájajte na kocky veľké asi 2x2 cm. Na každú kocku špáradlom pripevnite kúsok ovocia.
Muchotrávky
Z vajec odrežte spodnú časť a postavte ich na plátok uhorky na tanieriku. Paradajky pozdĺžne prerežte a vyberte z nich dužinu. Špičky vajec potrite trochou majonézy a položte na ne polovičky...
Údený losos s artičokom
Z plátkov lososa vytvarujte úhľadné kornútky a vložte do nich polovičky artičokov. Prizdobte rezom zelenej papriky.
Rokfortová nátierka s koňakom
Rokfort vymiešajte s maslom, s polovicou postrúhaného chrenu a koňakom. Nátierkou natrite šikmé plátky sendviča a posypte ich zvyškom strúhaného chrenu.
Slimáky na červenom víne
Slimáky opláchnite a nechajte odkvapkať. Cibuľu, cesnak a feferónku nadrobno pokrájajte a spolu so slimákmi vložte do hrnca. Dochuťte soľou, petržlenovou vňaťou a tymiánom. Zalejte červeným...
Pórová omeleta so syrom
Umytý pór pokrájajte na malé kúsky a uvarte v osolenej vode do mäkka. Po odkvapkaní dajte dusiť na maslo. Vajcia rozšľahajte, primiešajte strúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať a soľ....
Biela puchutinka
Obe suroviny zmiešajte a prelejte do misky
Slané sušienky so syrom a olivami
Vymiešaj syr, smotanu, maslo, papriku, korenie a soľ tak, aby vám vznikla hladká hmota. Hmotu vložte do cukrárenského vrecka v tvare hviezdičky a vytlač ju na slané sušienky a na kolieska vykrojené...