Ostatné predkrmy
Čakankové lodičky
Tuniaka bez oleja premiešame s majonézou a nakrájanými čiernymi olivami. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Čakanky rozoberieme na listy a naplníme tuniakovou majonézou.
Orechové štangličky
Orechy, práškový cukor a bielok vymiešame a vyváľkame. 1 bielok vymiešame (nešľaháme) asi pol hodinu, potrieme ním cesto a vykrajujeme štangličky. Pečieme - sušíme pri 150 stupňoch, do dverí...
Orechové tyčinky DIA
Všetko spracujeme na cesto. Necháme vychladnúť v chladničke. Potom vytlačujeme cez tvorítko v mlynčeku tyčinky alebo iné tvary. Upečieme na plechu s papierom na pečenie. Môžeme zlepovať...
Čajové bowle - nealkoholické
Citróny nakrájame na plátky, vložíme do nádoby, prelejeme citrónovou šťavou, čajom, sirupom a rumovou arómou. Premiešame a necháme vychladiť. Pred podávaním dolejeme nealkoholickým šumivým...
Pagáčiky
Cesto č.1 rozváľkame, a natrieme naň cesto č.2. 3-krát ho zložíme, pregúľame po 15 minútach, vykrajujeme pagáčiky, potrieme žĺtkom a pečieme v horúcej rúre.
Škvarkové pagáče
40 dkg mletých škvarkov zmiešame s 20 dkg múky, octom a necháme stáť. 50 dkg múky, 2 žĺtka a kvások zmiesime a spracujeme s mliekom na vláčne štrúdľové cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti...
Zemiakové pagáčiky
Uvarené zemiaky postrúhame a spravíme kvások. Na vykysnuté cesto natrieme mastnú kocku a cesto 3-krát preložíme po 20 minútach. Vykrajujeme pagáčiky a pečieme v horúcej rúre.
Slimáky oškvarkové
Zo surovín okrem škvarkou pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov. Každý bochník po chvíle kvasenia rozvaľkáme a potrieme mletými škvarkami a trošku osolíme. Potom kolečkom...
Tvarohové batôžteky
Do preosiatej múky nalejeme kvások, vymiešame žĺtka, bielka vyšľaháme, spracujeme cesto a necháme kysnúť. Plníme tvarohom ½ kg, do ktorého sme postrúhali 2 uvarené zemiaky. Urobíme batôžky,...
Bryndzové pagáčiky
Droždie necháme vykysnúť. Smetol rozmiesime s múkou, bryndzou, pridáme droždie, žĺtky, soľ a smotanu. Potom hodinu necháme kysnúť na teplom mieste. Vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme...