Ostatné prílohy
Cukína
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme olúpané, na rezance nakrájané cukiny, osolíme, okoreníme, pridáme jemne nakrájaný alebo prelisovaný cesnak, provensálske korenie (podľa chuti), vegetu,...
Korenie Togarashi - domáca príprava
V mlynčeku na korenie, alebo elektrickom mlynčeku na kávu (používaného len na korenie) pomelieme na hrubšie všetky suroviny (nemelieme až na prášok). Vložíme do pohára so vzduchotesným...
Domáca tatárska omáčka
Použijeme celú kyslú smotanu - lepšia je polotučná, vlejeme ju do misky, pridáme 2 lyžičky horčice, soľ, korenie podľa chuti (korenie nemusí byť) a pór nakrájaný nadrobno (asi tak 8 cm póru)...
Kapusta s chrenom
Kapustu zbavíme vrchných listov, očistíme a nakrájame. Cibuľu a chren olúpeme. Chren nastrúhame, vymačkáme do hrnčeka, aby sme docielili požadované množstvo. Cibuľu môžeme nasekať najemno....
Slaninové knedle
Slaninu alebo škvarky a tiež žemle nakrájame na kocky, rozložíme do pekáčika a dáme do horúcej rúry na chvíľu oschnúť. V mise zmiešame múku, mlieko, vajcia, soľ, petržlenovú vňať...
Rýchle a dobré halušky do polievky
Všetko spolu vymiešame a cez sitko robíme halušky. Sú ľahké, nie sú tvrdé.
Domáca ťarhoňa
Do rozšľahaných vajec vmiešame toľko múky, aby vzniklo veľmi tuhé, takmer sa rozsýpajúce cesto. Cesto postrúhame na hrubšom strúhadle, roložíme na dosku a necháme obschnúť. Na rozohriatom...
Špeciálne slíže
Slíže uvaríme do mäkka a zmiešame s olejom a pokrájaním mäsom, zeleninou.
Dusená mrkva na francúzsky spôsob
Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska hrubé asi 5 mm. Orestujeme ju na oleji, pridáme mletú papriku, premiešame, podlejeme troškou vody, a pomaly na miernom ohni prikryté, dusíme do mäkka a osolíme. Keď...
Pečeňové knedlíčky do polievky
Maslo vymiešame so žĺtkami a soľou. Pridáme jemne posekanú pečeň, cibuľu, korenie a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Zľahka premiešame. Pomocou lyžice urobíme malé knedlíčky, ktoré zavaríme...