Ostatné

Plnka do medových rezov

Uvaríme 2 dcl kávy, pridáme 2dcl mlieka s rozmiešanou múkou a uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame s cukrom a primiešame do vychladnutého krému. Na medový plát natrieme plnku, preložíme...

Čokoládová zmrzlina

Nasekajte čokoládu na kúsky a dajte ju do vodného kúpeľa spolu s časťou mlieka a vanilkou. Vyšľahajte vajce s cukrom, pridajte zbytok mlieka a roztopenú čokoládu (dôkladne vychladnutú)....

Avokádová nátierka

Očistené avokáda roztlačíme vidličkou. Aby si uchovali zelenú farbu, pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme prelisovaný cesnak, pochúťkovú smotanu a zmiešame. Nátierku ochutíme mletým...

Farebná omáčka

Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky ako na čínu. Osolíme, pridáme kari korenie. Na rozohriatom oleji opečieme mäso a chvíľu povaríme. Potom pridáme smotanu, v ktorej sme predtým rozšľahali...

Program.sk

Mrkvovo-cesnaková nátierka

Mrkvu a tvrdý syr postrúhame do misy, pridáme tavený syr, maslo, pretlačíme cesnak, pridáme tatarskú omáčku, maslo, podľa chuti osolíme. Nátierka je vynikajúca v hocijakom pomere potravín....

Horčicová omáčka

Z rovnakého množstva múky a masla pripravíme zápražku, zalejeme ju vriacou slanou vodou a dobre vyšľaháme metličkou. Potom pridáme žĺtky rozhabarkované so smotanou a s citrónovou šťavou,...

Natierka z tvarohu

Vajíčka uvaríme natvrdo. Potom uvarené a vychladnuté vajíčka nakrájame na kúsky spolu s uhorkami a cibuľkou. Do misky dáme tvaroh, pridáme všetko nakrájané nadrobno, pridáme tatarskú omáčku,...

Syrová omáčka

Pokrájaný syr dáme do mlieka a na miernom ohni za stáleho miešania necháme roztopiť. Do mlieka s roztopeným syrom pridáme bešamelovú omáčku, podľa chuti osolíme, okoreníme, krátko povaríme...

Bešamelová omáčka

Na panvici rozohrejeme olej. Plameň stlmíme a do teplého oleja zamiešame soľ a lyžicu celozrnnej pšeničnej alebo ryžovej múky. Plameň opäť zosílime a za stáleho miešania zahrievame až do vysušenia...

Hubová omáčka

Čerstvé jedlé huby nakrájame na kocky, cibuľU nakrájame nadrobno a opečieme na oleji. Pridáme huby a podusíme. Sušené huby necháme najmenej 12 hodín máčať vo vode. Ochutíme mliekom, soľou...

Strany 1...9899100101102103104...120