Ostatné
Mandľový krém
Sparené, olúpané mandle zomeľte a s mliekom uvarte na hustú kašu. Pridajte rozpustenú želatínu. Keď mandle vychladnú, pridajte cukor. Nakoniec primiešajte ušľahanú smotanu. Polovicu krému...
Zaváraná fazuľa
Fazuľové struky nakrájajte na rezy a 10 min. varte. Ochlaďte v studenej vode, naukladajte do pohárov. Do každého pohára pridajte 1 PL oleja a zalejte teplým nálevom. Sterilizujte 2x - prvýkrát...
Vajíčková nátierka
Vajcia ošúpte (jedno odložte bokom), zvyšné pokrájajte nadrobno a vložte do misy. Pridajte očistenú najemno pokrájanú cibuľu, maslo vymiešané s horčicou a bielym jogurtom. Podľa chuti osoľte...
Omáčka pesto z brokolice
Jadierka pekanových orechov a strúčiky cesnaku nasekajte a zmixujte nahladko s olivovým olejom. Do mixéru pridajte rozmrazenú brokolicu a posekanú petržlenovú vňať. Zmes dajte do misky a primiešajte...
Nátierka z údeného mäsa
Uvarené údené mäso zomeľte. Vajcia uvarte natvrdo a nechajte ich vychladnúť. Majonézu vymiešajte s horčicou, pridajte pomleté mäso a posekané vajcia. Všetko spolu dobre vymiešajte a dochuťte...
Nátierka zo syra s modrou plesňou
Maslo s tvarohom vymiešame do hladka, pridáme postrúhaný syr a všetko premiešame. Nátierku natierame na chlebíky, alebo malé chuťovky. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Sardelová omáčka
Pripravte hnedú zápražku, zmiešajte ju s trochou sardelovej pasty a niekoľkými zrnkami nadrobno pokrájaných kapár. Podlejte studeným mäsovým vývarom, po ochutení horčicou, trochou mletého...
Nátierka z avokáda
Z avokáda vyberte kôstku a pokrájajte ho na menšie kocky, tie potom roztlačte vidličkou alebo rozmixujte v mixéri. Pridajte citrón, soľ, vegetu a trochu vody, aby bola masa hladká.TIP: Natrite...
Fazuľový prívarok
Bielu alebo strakatú fazuľu namočte deň vopred Fazuľu dajte variť. Z tuku a múky pripravte zápražku s cibuľou a prelisovaným cesnakom. Keď je fazuľa uvarená, zapražte ju, ochuťte soľou,...
Čokoládová poleva
Rozlámanú čokoládu na varenie dajte do hrnčeka a nahrievajte vo vodnom kúpeli, pridajte stužený tuk a miešajte do hladka (pozor, nesmie sa to variť!). Vyberte z kúpeľa, nechajte trochu vychladnúť...