Ostatné
Cesnaková nátierka od Ingy
Všetky suroviny spolu riadne vymiešajte a natierajte na chlieb alebo na rožky (jednohubky).
Ovocný krém
Vanilku prekrojte po dĺžke napoly, dužinu vyškrabte, spolu so strukom dajte do mlieka a nechajte zovrieť. Vo väčšom hrnci vyšľahajte do peny žĺtky, vajcia, soľ a cukor (najlepšie je použiť...
Chutná zeleninová omáčka
Rozbite 1 vajce, bielok dajte do horúcej vody, aby stuhol, žĺtok vymiešajte na penu s trochou soli, pričom prikvapkajte jedlý olej, podrvený žĺtok z 1 na tvrdo uvareného vajca, citrónovú šťavu...
Nakladaná paprika
Papriku umyte, ale neodrežte stopky. Poukladajte ich spolu s čilli a bobkovým listom do vysterilizovaného pohára a zalejte vodou. Potom vodu zlejte do odmernej nádoby. Polovicu vylejte a nahraďte...
Čučoriedkový (brusnicový) džem
Čučoriedky alebo brusnice vytrieďte, odvážte, operte, vyberte na sito, potom ich varte v smaltovom hrnci za stáleho miešania do hustej konzistencie. Do zahustenej šťavy pridajte potrebné množstvo...
Kakaová poleva I
Všetko suroviny zohrejte a zmiešajte.
Zeleninová marináda
Zeleninu očistite, umyte, pokrájajte a spolu s ostatnými prísadami dajte do väčšej misy, pridajte 6 dl vody.TIP: Marináda je vhodná napríklad na hovädzie mäso.
Omáčka Madeira
Na 1 osobu použite 50 g zeleniny. Zeleninu nadrobno pokrájajte a v horúcej masti upražte do tmavohneda za prídavku malého množstva cukru. Pridajte niekoľko kúskov hovädzích kostí, kožu z malého...
Rumová poleva
Cukor s rumom miešajte, až sa cukor roztopí a poleva zhustne. TIP: Teplý korpus polejte polevou a nechajte stuhnúť.
Veľkonočná hrudka
Do vriaceho mlieka pridajte rozšľahané vajcia a všetky ostatné koreniny a miešajte až do zrazenia. Potom preceďte cez gázu a nechajte odkvapkať.TIP: Je to neodmysliteľná súčasť veľkonočnej...