Ostatné

Reďkovková nátierka s jogurtom

Reďkovky umyjeme a nadrobno nakrájame alebo nastrúhame na hrubšom srúhadle. Majolku vymiešame s jogurtom a reďkovkami, dochutíme soľou, citrónovou šťavou a cukrom. Nátierku natierame na krajce...

Korenistá omáčka

Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Tiež šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime olej a cesnak a šalotku podusíme. Zmes necháme odstáť asi 2 min., potom pridáme do panvice...

Nátierka zo sterilizovaných hríbov

Sterilizované hríby mierne povaríme, zmiešame ich s nadrobno nakrájanou cibuľkou, treným cesnakom, so soľou a syrom zmiešaným s maslom. Pridáme paradajkový pretlak alebo kečup a všetko spojíme...

Nátierka so sójou

Sóju cez noc namočíme do studenej vody. Vodu zlejeme a uvaríme ju v čistej vode. Po 10 minútach vodu znovu zlejeme, aby sme odstránili škodlivé látky. Dovaríme na miernom ohni. Sóju varíme...

Program.sk

Nivová nátierka s orechami

Smotanu dobre vyšľaháme a zľahka do nej zamiešame syr a orechy. Ak je to potrebné, môžeme ju aj osoliť. Nátierku natierame na krajce sendviča alebo pečivo. Ozdobíme kúskami kapie, paradajok,...

Nátierka z olomouckých syrečkov

Syrečky vymiešame s tvarohom a tukom a primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu alebo pór, osolíme, dochutíme rascou, paprikou a pridáme kopcovitú lyžicu nakrájanej pažítky.

Nátierka zo zvyškov

Studené mäso pomelieme na mäsovou mlynčeku. Pridáme nastrúhané jablko, sladkokyslú uhorku, strúčik cesnaku, majonézu, smotanu na šľahanie, podľa chuti okoreníme a pridáme biele víno alebo...

Baklažánová nátierka

Umyté baklažány opečieme v rúre, občas obrátime. Vychladnuté rozkrojíme, jadierka a šupku odstránime a dužinu vložíme do misky. Naparené paradajky očistíme, vidličkou roztlačíme a pridáme...

Toustová nátierka

V panvici rozohrejeme olej. Cibuľu pokrájame nadrobno a dáme pražiť na oleji. Chilli papričky posekáme a vhodíme k cibuli. Mäso tiež vsypeme na panvicu a všetko spolu dôkladne premiešame....

Šampiňónová omáčka

Cibuľu nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme asi dve lyžice masla, a keď sa nám maslo zohreje, vsypeme naň cibuľu. Šampiňóny umyjeme a pokrájame ich na väčšie kúsky. Keď sa nám cibuľa opražila,...

Strany 1...13141516171819...120