Ostatné

Avokádová pomazánka

Všetky prísady rozmixujeme. Výborne chutí s toustami.

Kandizovanie ovocia

1. deň Z 300 ml vody a 250 g zaváracieho cukru vyrobíme cukrový roztok. Varíme ho tak dlho, kým v studenom stave netvorí nitky. Nalejeme ho na ovocie, uložené na plytkej mise. Ovocie musí byť...

Budapeštiansky krém

Pretretý tvaroh, maslo, nadrobno pokrájanú kapiu, kúsok postrúhanej cibule a soľ dobre premiešame. Krém podľa potreby zriedime mliekom. Natierame na chlieb.

Púpavový med

Čerstvé kvietka dobre umyjeme, necháme odkvapkať, zalejeme potrebným množstvom vody a varíme 7 minút. Kvety precedíme, pridáme cukor, citrónovú šťavu a varíme za občasného miešania ešte...

Program.sk

Pomazánka

Cibuľu speníme na oleji, pridáme kvasnice a masox. Keď kvasnice zmäknú, rozbijeme vajce a miešame do zhustnutia. Dochutíme korením a sladkou paprikou.

Budapeštiansky krém

Pretretý tvaroh, maslo, madrobno pokrájanú kapiu, kúsok postrúhanej cibule a soľ dobre premiešame. Krém podľa potreby zriedime mliekom. Natierame na chlieb.

Majonéza varená

Všetko miešať nad parou do zhustnutia, po vychladnutí pridáme smotanu.

Sloní mls

V kastróliku zľahka zohrejeme ocot, olej, kečup, horčicu a cukor, kým sa nám všetko spojí dohromady (nesmie sa variť). Do vychladnutej zmesi pridáme nastrúhanú alebo pomletú salámu, na kocky...

Rybacia nátierka

Do porcelánovej misky dáme ikier zbavené sardinky, pridáme maslo a do jemna roztierame vidličkou, kým sa sardinky úplne nespoja s maslom. Potom pridáme najemno pokrájanú malú cibuľku a opäť...

Papriková pasta

Červené papriky, cibule, feferónky pomelieme dokopy a pridáme olej, ocot, cukor, soľ a balíček DEKA bez zrniečok. Varíme asi 40 minút, podľa toho, ako to chceme mať riedke alebo husté a 15 minút...

Strany 1...26272829303132...120