Ostatné
Pikantná marináda
Suroviny zmiešame, umyté a nakrájané mäso na plátky, či menšie kúsky, vložíme do marinády a necháme odležať najlepšie do druhého dňa. Do marinády používame slnečnicový olej, či olivový...
Čalamáda
Suroviny nakrájame, zalejeme nálevom a necháme odstáť 24 hod. Dáme do pohárov a sterilizujeme 15-20 min, pri teplote 90 C.
Bylinková marináda
Suroviny zmiešame, umyté a nakrájané mäso na plátky, či menšie kúsky, vložíme do marinády a necháme odležať najlepšie do druhého dňa. Do marinády používame slnečnicový olej, či olivový...
Marináda z jabĺk a cesnaku
Suroviny zmiešame, umyté a nakrájané mäso na plátky, či menšie kúsky, vložíme do marinády a necháme odležať najlepšie do druhého dňa. Do marinády používame slnečnicový olej, či olivový...
Pomazánka z paštéty
Vymiešame syr, pridáme paštétu a žĺtok, dochutíme horčicou a soľou, mierne okoreníme, pridáme najemno nakrájenú cibuľku.
Pomazánka z tresčej pečene
Z mlieka a múky uvaríme kašičku. Vychladnutú pridávame po lyžičkách k maslu a vymiešame ju potom s pečeňou. Pridáme najemno nasekanú cibuľku, pažítku a citrónovou šťavu. Pomazánku...
Pomazánka z vaječných žĺtkov
Maslo miešame so soľou, horčicou a vymiešanými vaječnými žĺtkami, osolíme, dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a okoreníme. Zľahka miešame.
Sloní mlsanec
Ocot, olej, kečup, horčicu premiešame a zvaríme. Údeninu, cibuľu a uhorky nakrájame na kocky, pridáme zvarenú vychladnutú hmotu a nakoniec majonézu a trošku korenia. Všetko dôkladne premiešame...
Diabolská zmes
Masť a cibuľu speníme a pridáme ostatné suroviny. Prísady uvaríme do zhustnutia, dáme do pohárov a sterilizujeme 10 min.
Uncle Beans omáčka
Všetky prísady spolu premiešame a 15 min povaríme. Naplníme do fliaš a 20 min strerilizujeme.