Ostatné
Domáca marhuľová zmrzlina
Marhule vykôstkujeme a dobre ich rozmixujeme ponorným mixérom. Žĺtok a celé vajce vyšľaháme s cukrom dopenista. Potom pridáme mlieko a opäť vyšľaháme dopenista. Misku postavíme nad hrniec...
Ovocná omáčka
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku. Do hrnca odmeriame vodu, pridáme cukor, škoricu, štipku soli a keď voda zovrie, vlejeme do nej pripravenú zápražku rozmiešanú so studeným mliekom....
Tekvicový kompót
Očistenú a jadier zbavenú tekvicu pokrájame na kocky a uvaríme v malom množstve citrónovej vody do sklovita. Potom prilejeme mušt, pridáme cukor, celú škoricu, klinčeky, nastrúhame trocha...
Brusnicová omáčka
Zo žĺtkov, oleja a citrónovej šťavy urobíme postupným miešaním základnú majonézu. Túto potom rozmiešame so sladkou smotanou a pridáme zavárané brusnice. Podávame k zverine.
Karfiolová nátierka
Karfiol uvaríme skoro do mäkka, posekáme a dáme na masle trocha popražiť. Pridáme hrášok, smotanu a zalejeme osolenými rozšľahanými vajcami. Necháme zhustnúť, vmiešame postrúhaný syr a nasekanú...
Vanilková zmrzlina
Mlieko s cukrom dáme variť. V malom množstve studeného mlieka rozmiešame čerstvé žĺtka a krémový prášok, prilejeme k vriacemu mlieku a za stáleho miešania necháme prejsť varom. Vychladnutý...
Nátierka s ovsenými vločkami
Ovsené vločky navlhčíme mliekom a necháme hodinu postáť. Maslo vymiešame do peny, primiešame napučané vločky, ochutíme rajčiakovým pretlakom a osolíme. Natierame na čierny chlieb.
Brusnicová omáčka
Zo žĺtkov a oleja urobíme postupným miešaním základnú majonézu. Do hotovej majonézy pridáme citrónovú šťavu, smotanu, zavárané brusnice (bez šťavy) a celé znova dobre premiešame. Podľa...
Tymianová omáčka
Na masle opražíme nakrájanú cibuľu do ružova, potom pridáme múku, zalejeme vodou, pridáme všetko korenie, soľ a za stáleho miešania varíme asi 20 minút. Omáčku dochutíme masoxom a pridáme...
Citrónová zmrzlina
Vodu s cukrom povaríme, keď vychladne, pridáme citrónovú šťavu a postrúhanú citrónovú kôru. Dáme do strojčeka a necháme zmraziť.