Ostatné

Kompót so sušených sliviek

Slivky dobre umyjeme a dusíme ich vo víne, vode a citrónovej šťave spolu s troškou nastrúhanej citrónovej kôry, škoricou a vanilkou. Do sirupu pridáme šťavu z pomaranča a ešte chvíľku...

Baklažánová nátierka

Cibuľu očistíme, pokrájame a na masti speníme. Pridáme očistený, umytý, na kocky nakrájaný baklažán, pretlačený cesnak a dusíme. Udusený baklažán rozmixujeme, dochutíme soľou, mletým...

Brusnicová plnka

Tvaroh prelisujeme, pridáme práškový cukor, brusnice aj so šťavou a celé dobre vymiešame. Plnkou môžeme plniť akékoľvek koláče.

Uhorková omáčka

Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, ktorú zriedime vývarom a za občasného zamiešania varíme 15 minút. Pridáme na kolieska pokrájané uhorky, soľ, cukor a znova varíme asi 5 minút.

Program.sk

Hubová nátierka

Očistené, umyté a na malé kúsky pokrájané huby udusíme na masle spolu s mletým čiernym korením a rascou. Osolíme a dusíme domäkka. Udusené huby necháme vychladnúť, zmiešame ich s pečeňovou...

Chrenová omáčka studená

V porcelánovej nádobe vymiešame smotanu s octom, soľou a cukrom. Pridáme toľko jemne nastrúhaného chrenu, aby sme dostali hustú omáčku.

Bryndzová nátierka

1 liter vody dáme zovrieť, pridáme trošku soli a zavaríme rezance. Pridáme rozdrobenú bryndzu a maslo. Keď sú rezance uvarené, pridáme smotanu, pokrájanú pažítku alebo kôpor.

Tvarohová nátierka so šalátovou uhorkou

Uhorku očistíme, pokrájame na pásiky, posypeme vegetou a premiešame s pretlačeným cesnakom. Tvaroh vymiešame so syrom, pridáme uhorku a podľa chuti dosolíme. Nátierkou plníme čerstvú zeleninu...

Kakaová poleva

Všetky prísady v hrnci nad parou vymiešame. Nesmie vrieť.

Kôprová omáčka

Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, pridáme kôpor, chvíľu ho opražíme, potom zalejeme studenou vodou, pridáme cukor, soľ a varíme asi 15 minút. Nakoniec pridáme smotanu, v ktorej...

Strany 12345678...120