Ostatné
Údenáčová nátierka
Z údenáčov vyberieme kosti a rozotrieme ich uvareným žĺtkom, maslom a postrúhanou cibuľou. Pridáme postrúhané jablko s horčicou, osolíme, premiešame a natrieme na chlieb.
Chrenová omáčka
Všetky prísady postupne zmiešame, dochutíme.
Bylinková marináda
Všetky nižšie uvedené ingrediencie zmiešame. Umyté, nakrájané mäso na plátky či menšie kúsky vložíme do marinády a necháme odležať najlepšie do druhého dňa. Do marinády používame...
Tvarohová nátierka s lososom
Maslo vymiešame s rozomletým lososom, primiešame pretretý tvaroh, smotanu, podľa chuti osolíme a dobre spolu vyšľaháme. Hotovú nátierku ozdobíme lososom a zelenou petržlenovou vňaťou.
Nátierka z údeného mäsa
Údené mäso jemne zomelieme a vmiešame do smotanového syra. Mäso i syr môžeme tiež vymixovať na jemnú kašu a primiešať majonézu s postrúhaným chrenom. Namiesto chrenu môžeme pridať...
Miešaný tvaroh s cibuľkou a pažítkou
Maslo dôkladne vymiešame, pridáme pretretý tvaroh a zriedime ho so smotanou. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, posekanú pažítku a podľa chuti osolíme. Podávame k zemiakom uvareným v šupke...
Kakaová poleva
Do menšieho hrnčeka dáme cukor a vodu. Necháme na sporáku rozpustiť. Pridáme kakao a chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme maslo a dobre vymiešame.
Tvarohová nátierka s lososom
Maslo vymiešame s rozomletým lososom, primiešame pretretý tvaroh, smotanu, podľa chuti osolíme a dobre spolu vyšľaháme. Hotovú nátierku ozdobíme lososom a zelenou petržlenovou vňaťou.
Ananásová omáčka
Do panvice dáme smotanu, trochu ananásovej šťavy a krátko povaríme. Ananás opečieme na masle a pridáme k smotane. Omáčkou polievame opečené rybie filé.
Praženicová pomazánka
Vajíčka zmiešame so smotanou a na masle urobíme praženicu. Zmiešame s taveným syrom, rozmixujeme, osolíme a pridáme pažítku. Natierame na mäkký tmavý chlieb.