Ostatné

Hydinová nátierka

Kuracie mäso (studené) pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme maslo, nadrobno postrúhané vajce a dobre premiešame. Počas miešania pridávame mlieko, prípadne šťavu z výpeku (alebo z dusenia)....

Paradajkovo-papriková nátierka

Umyté paradajky, olej, ocot, cukor, soľ dáme do väčšej nádoby variť 3 hodiny. Keď masa začne vrieť, pokračujeme vo varení na najmenšom plameni a občas premiešame. Po zhustnutí rozmixujeme,...

Rybacia nátierka

Z rýb odstránime kostičky (nie je nutné), dáme ich do taniera alebo misky a vidličkou rozmliaždime. Zamiešame s olejom z konzervy. Pridáme majonézu podľa chuti (cca 150 g) a zamiešame. Výborné...

Šunková nátierka

Všetko spolu dobre premiešame a natierame na celozrnné pečivo.

Program.sk

Tvarohová nátierka s mrkvou

Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, pridáme maslo, pretretý tvaroh, nadrobno postrúhanú mrkvu a mleté orechy. Všetko spolu dobre premiešame. Natierame na chlieb alebo na hrianky so sendviča....

Avokádová pomazánka

Avokádo rozotrieme najemno a pridáme ostatné suroviny podľa vlastnej chuti.

Konzervovanie kôpru

Mladý kôpor umyjeme pod tečúcou vodou, natlačíme do fliaš od výživy a zaleje s nálevom. Nálev necháme zovrieť, a potom trošku vychladnutý nalievame pomaly na kôpor, aby vyšiel vzduch....

Mäsová plnka

Mäso pomelieme, rožky namočíme do mlieka, vyžmýkame, pomiešame s mäsom, žĺtkami, korením, cibuľou a petržlenovou vňaťou. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Vymastíme plech, posypeme strúhankou...

Liptovská bryndzová nátierka

Všetko spolu okrem pažítky dobre premiešame, nakoniec pridáme i posekanú pažítku. Natrieme na krajíčky tmavého chleba, opäť posypeme pažítkou, príp. krájanou mladou cibuľkou alebo redkvičkou. Tip:...

Čokoládová poleva

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s margarínom. Polevu používame na koláče, roládu, torty...

Strany 1...64656667686970...120