Ostatné

Provensálská pomazánka

Lučinu vymiešame s maslom, v prípade potreby zriedime trochu mlieka, pridáme prelisovaný cesnak, nasekané čierne olivy, okoreníme organom a osolíme. Natierame na pečivo, najlepšie na čerstvú...

Oškvarková nátierka s cibuľou

Škvarky zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme k nim bravčovú masť, podľa chuti osolíme a spolu dobre premiešame. Čierny chlieb pokrájame na tenké plátky, natierame ho škvarkovou nátierkou...

Sardinková nátierka s vajcami

Maslo dobre vymiešame do spenenia, pridáme sardinky aj s kostičkami, dobre vymiešame, prikvapkáme olej so sardiniek a pridáme natvrdo uvarené pretlačené žĺtka a nadrobno posekané uvarené bielky....

Slivkový lekvár

Slivky uložíme na plech, zasypeme cukrom a pokropíme octom. Nemiešame! Dáme do rúry na 2 hodiny pri 150°C, potom vyberieme, môžeme popučiť pretláčatkom na zemiaky a dáme do pohárov. Nesterilizujeme!

Program.sk

Hráškový krém s lososom

Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno pokrájame a na masle ich opatrne opražíme dosklovita. Pridáme mrazený hrášok, prilejeme vývar a 10 minút varíme na miernom plameni. Lososa prudko...

Pomazánka

Maslo vymiešame so syrokrémom, pridáme rozpučený cesnak, nakrájanú salámu na pásiky a uvarené vajíčko pokrájané nadrobno. Nakoniec pridáme vychladnuté uvarené zemiaky, ktoré sme nastrúhali...

Nátierka na hrianky

Suroviny pomelieme, pridáme 1/3 balíčka preosiateho Deka a varíme 1 hodinu. 2 kg upečeného bôčika (bez soli, pridáme len Podravku) pomelieme najemno spolu s 200 g údeného syra a 5 strúčikmi...

Šípkový lekvár

Zrelé šípky umyjeme, zbavíme semien a uvaríme vo vode domäkka. Prelisujeme a kašu osladíme a povaríme. Hotový lekvár nalejeme do čistých pohárov, dobre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút....

Nugát

Očistíme a postrúhame jablká. Vodu uvaríme a spolu rozmixujeme na kašu. Potom pridáme kakao, vanilkový cukor, kryštálového cukru (závisí od sladkosti jabĺk) a varovú čokoládu. Po vychladnutí...

Čalamáda

Nálev povaríme, necháme vychladnúť. Vylejeme ho na pripravené, nakrájané a postrúhané prísady. Necháme cez noc stáť a na druhý deň dáme do fliaš a sterilizujeme.

Strany 1...68697071727374...120