Ostatné

Parížsky krém

Všetko uvaríme za stáleho miešanie. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Vyšľaháme až na druhý deň.

Horúca červená omáčka

Všetko zmiešame dohromady a povaríme asi 40 minút. Hlavne miešame, aby sa nám omáčka nepripálila. Podávame ku grilovanému mäsu.

Baklažánová nátierka

Baklažány umyjeme a vložíme v šupe upiecť do rúry. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút. Zatiaľ posekáme cibuľu a paradajky nadrobno. Vyberieme upečený a hnedý baklažán z rúry, prerežeme...

Holandská omáčka

1 PL vínneho octu a 1 PL vody povarte s bielym korením, kým sa tekutina nevyparí na asi 1 ČL, a potom ju nechajte vychladnúť. Medzitým vyšľahajte 3 žĺtka s 2 PL vody, vo vodnom kúpeli zohrejte...

Program.sk

Kelová omáčka s hlivou

Kel očistíme a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Cibuľu speníme na masti. Pridáme na malé kúsky pokrájanú hlivu a odkvapkaný, na štvrtky pokrájaný kel. Osolíme, okoreníme, pridáme...

Šunková pomazánka s hlivou

Očistenú hlivu podusíme na časti masla, osolíme, okoreníme a spolu so šunkou a vajciami pomelieme na mäsovom mlynčeku. Zmes vymiešame na jemnú nátierku, ochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej...

Nátierka z brokolice s vajciami

Brokolicu uvaríme a necháme vychladnúť. Nasekáme krabie tyčinky, vajce uvarené na tvrdo, posypeme estragónom, pridáme brokolicu, soľ a rastlinné maslo. Dobre premiešame.

Drožďová teplá nátierka

Cibuľku speníme na masle, pridáme čerstvé droždie, necháme ho rozpustiť a chvíľku miešame. Pridáme vaječné žĺtky, mlieko na zriedenie zmesi, ak je zmes riedka zahustíme strúhankou. Podávame...

Tvarohová nátierka so šunkou

Tvaroh prelisujeme, dobre rozmiešame, pridáme soľ, smotanu, nadrobno pokrájanú šunku, posekanú pažítku a všetko ešte raz dobre premiešame. Podávame s čiernym chlebom alebo mliekom.

Vajíčková pomazánka

Vajcia ošúpeme a najemno posekáme. Maslo vymiešame so sardelovou pastou a s horčicou. Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme najemno posekané uvarené vajcia a petržlenovú vňať. Ochutíme mletým...

Strany 1...74757677787980...120