Ostatné
Marocká baklažánová pomazánka
Najemno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme ošúpaný a na malé kúsky pokrájaný baklažán a dusíme, kým baklažán nezmäkne a nestmavne. Pripadne môžeme dať ešte trošku oleja...
Jahodový džem s mandarinkami
Umyté neošúpané mandarinky nakrájame na plátky, posypeme 500 g cukru a necháme cez noc odstáť. Jahody roztlačíme, privedieme do varu, pridáme mandarinky, prepasírujeme a postupujeme ďalej...
Pikantná cesnaková pomazánka
Do misky dajte maslo, pridajte tavený syr, niekoľko strúčikov cesnaku, mletú ostrú červenú papriku, bylinkovú morskú soľ a poriadne zamiešajte.
Bryndzovo-vajíčková pomazánka
Do misky dáme bryndzu, syr a maslo. Keď zmäknú, poriadne ich premiešame. Vajíčka uvaríme natvrdo. Keď ich olúpeme, poriadne ich popučíme a primešame do masy. Pridáme mletú červenú papriku...
Falošná humrová nátierka
Do misky si nastrúhame očistený zeler a pokvapkáme ho troškou citrónovej šťavy. Hneď ho zalejeme jogurtom a tatarkou, aby zeler nestmavol. Pridáme nakrájané krabie tyčinky a dochutíme.
Nátierka z kuracej mortadely
Do misy dajte nadrobno nakrájanú mortadellu, pridajte maslo, bambino, podľa chuti horčicu, osoľte (najlepšie morskou bylinkovou soľou) a všetko spolu vymiešajte dohladka. Primiešajte pažítku....
Cícerová pomazánka
Deň dopredu namočte cícer na 12 hodín do slanej vody. Na druhý deň vodu zlejte a uvarte s 2 ks bobkovými listami. Sceďte a nechajte vychladnúť. Všetky vyššie uvedené suroviny zmixujte v mixéri...
Tuniaková pomazánka
Tuniaka scedíme, cibuľu jemne pokrájame a všetky prísady spolu vymiešame. Dáme do chladu troška ztuhnúť.
Znojemské uhorky
Do pohára natlačíme uhorky nasypeme prísady. Potom zalejeme prísady studenou vodou a sterilizujeme v rúre na 160°C cca 25 minút.
Židovská nátierka
V miske si zmiešame pomleté orechy, rozotierateľný syr, pretlačený cesnak a soľ. Všetko premiešame a natrieme na opečené kolieska rožkov alebo len tak na čerstvý rožok. Ozdobíme olivou.