Ostatné

Marocká baklažánová pomazánka

Najemno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme ošúpaný a na malé kúsky pokrájaný baklažán a dusíme, kým baklažán nezmäkne a nestmavne. Pripadne môžeme dať ešte trošku oleja...

Jahodový džem s mandarinkami

Umyté neošúpané mandarinky nakrájame na plátky, posypeme 500 g cukru a necháme cez noc odstáť. Jahody roztlačíme, privedieme do varu, pridáme mandarinky, prepasírujeme a postupujeme ďalej...

Pikantná cesnaková pomazánka

Do misky dajte maslo, pridajte tavený syr, niekoľko strúčikov cesnaku, mletú ostrú červenú papriku, bylinkovú morskú soľ a poriadne zamiešajte.

Bryndzovo-vajíčková pomazánka

Do misky dáme bryndzu, syr a maslo. Keď zmäknú, poriadne ich premiešame. Vajíčka uvaríme natvrdo. Keď ich olúpeme, poriadne ich popučíme a primešame do masy. Pridáme mletú červenú papriku...

Program.sk

Falošná humrová nátierka

Do misky si nastrúhame očistený zeler a pokvapkáme ho troškou citrónovej šťavy. Hneď ho zalejeme jogurtom a tatarkou, aby zeler nestmavol. Pridáme nakrájané krabie tyčinky a dochutíme.

Nátierka z kuracej mortadely

Do misy dajte nadrobno nakrájanú mortadellu, pridajte maslo, bambino, podľa chuti horčicu, osoľte (najlepšie morskou bylinkovou soľou) a všetko spolu vymiešajte dohladka. Primiešajte pažítku....

Cícerová pomazánka

Deň dopredu namočte cícer na 12 hodín do slanej vody. Na druhý deň vodu zlejte a uvarte s 2 ks bobkovými listami. Sceďte a nechajte vychladnúť. Všetky vyššie uvedené suroviny zmixujte v mixéri...

Tuniaková pomazánka

Tuniaka scedíme, cibuľu jemne pokrájame a všetky prísady spolu vymiešame. Dáme do chladu troška ztuhnúť.

Znojemské uhorky

Do pohára natlačíme uhorky nasypeme prísady. Potom zalejeme prísady studenou vodou a sterilizujeme v rúre na 160°C cca 25 minút.

Židovská nátierka

V miske si zmiešame pomleté orechy, rozotierateľný syr, pretlačený cesnak a soľ. Všetko premiešame a natrieme na opečené kolieska rožkov alebo len tak na čerstvý rožok. Ozdobíme olivou.

Strany 1...79808182838485...120