Ostatné

Krémová plnka s čučoriedkami a tvarohom

Práškový cukor, vodu a 200 g čučoriedok uvaríme na hustý sirup. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanu, kryšt.cukrom a limetovou kôrou. Vmiešame želatínu pripravenú podľa návodu na obale, zvyšné...

Čučoriedkový sirup

Čučoriedky roztlačíme, prilejeme vodu, kyselinu citrónovú a necháme 24 hodín odstáť. Po odležaní ich dáme okvapkať a šťavu si odmeriame. Pridáme konzervačný prášok a toľko gramov...

Marhuľový sirup

Umyté marhule rozpolíme, kôstky vyberieme a plody zomelime v mäsovom mlynčeku. Získanú šťavu precedíme a odvážime. Na 1 liter šťavy dáme 600 až 700 g kryštálového cukru. Zmes preložíme...

Ríbezľová omáčka

Suroviny spolu povaríme 5 min, prepasírujeme a necháme vychladnúť.

Program.sk

Rebarborový kompót

Rebarboru pokrájame na asi 2 cm dlhé kúsky. Zalejeme vodou, zasypeme cukrom, pridáme citrónovú kôru a škoricu. Varíme, až rebarbora zmení farbu a cukor sa roztopí. Odstavíme z ohňa a necháme...

Bazový sirup

Kvety namočíme do prevarenej vychladnutej vody. Pridáme kyselinu a necháme lúhovať 24 hodín. Potom scedíme cez sitko alebo gazu. Dáme do hrnca s 2kg cukru a povaríme. Horúce treba naliať do fliaš.

Jahodová zmrzlina

Žĺtka vyšľaháme so 170g cukru do peny. Potom do toho nalejeme šlahačkovú smotanu a povaríme asi 5 min, aby trošku zhustlo. Pridáme popučené jahody a šťavu z citróna. Dáme do zmrzlinovača...

Citronová zmrzlina

Do nádoby vymačkáme citróny. Pridáme cukor a sirup, mlieko, smotanu, vajce a poriadne rozmixujeme. Nalejemer do zmrzlinovača alebo nádoby na mrazenie.

Mirabelková marmeláda

Mirabelky sa zle odkôstkovávajú, tak ich dajte celé osušené a umyté do kastróla, popučte rukou a varte asi 20 minút. Dvadsať minút by malo stačiť na správnu hustotu marmelády. Marmeláda...

Vajíčková pomazánka s kyslou uhorkou

Uvarené vajíčka olúpeme a pretlačíme cez mriežky. Pridáme syr a roztlačíme. Potom pridáme kyslú uhorku nastrúhanú na malé rezančeky (dajte aspoň 5 uhoriek), tatárku a smotanu. Zmiešame...

Strany 1...86878889909192...120