Ovocné šaláty
Ovocný šalát v karamelovej marináde
Na panvice nechajte skaramelizovať 100 g cukru s dvoma hrsťami nasekaných orechov. Potom zmes zalejte 2 dcl bieleho vína a nechajte karamel úplne rozpustiť. Nachystajte si ľubovoľné ovocie napr....
Jahodový šalát
Jahody očistíme, dôkladne umyjeme a poprekrajujeme napoly. Vložíme ich do porcelánovej alebo sklenej misky, posypeme vanílinovým cukrom, polejeme cukrovým nálevom, vínom a likérom. Zľahka...
Šalát z červeného melóna s pomarančovým džúsom
Do misy nakrájajte červený melón, pridajte žltý melón, na kocky nakrájanú nektarinku a hrušku. Zalejte pomarančovým džúsom, ak chcete a oslaďte medom. Ozdobte plátkami citróna a šalát...
Šalát zo žltého melóna so škoricou
Zo žltého melóna povykrajujte guľôčky, pridajte na kocky nakrájanú hrušku a broskyňu. Zalejte džúsom z hroznovej šťavy, ochuťte šťavou z citróna, lyžičkou medu a lyžičkou mletej škorice....
Broskyňový šalát s vínom
Do misy nakrájajte broskyne, pridajte gulôčky žltej dyne a zalejte dobrým sladkým vínkom a vineou. Posypte práškovým cukrom, ozdobte šľahačkou a mletou škoricou.
Ľahký šalát s čučoriedkami
Najprv pripravíme dressing: Vo veľkej mise dobre prešľaháme olej, ocot, horčicu, soľ a korenie. Šalátové listy dôkladne umyjeme a osušíme. Potrháme na menšie kúsky a pridáme do marinády....
Šalát s malinami
Maliny, šalátové listy a paradajy dôkladne umyjeme a necháme odkvapkať, prípadne osušíme. Paradajky pokrájame na štvrtinky, šalátové listy natrháme na menšie kúsky. Syr pokrájame na tenké...
Hruškový šalát so syrom a vajcami
Hrušky očistite, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na drobné kocky. Pokvapkajte citrónovou šťavou. K hruškám pridajte nakrájané natvrdo uvarené vajíčka, tvrdý syr nakrájaný na kocky, šunku...
Guacamole
Ošúpané a vykôstkované avokáda nakrájame na drobné kúsky, ktoré roztlačíme vidličkou na kašu. Pridáme tiež roztlačený cesnak, nakrájanú cibuľu, paradajku a šťavu z celého citróna....
Jablkovo-kurací ľadový šalát
Ľadový šalát a jablká nakrájame na tenké rezance - takisto aj očistené kuracie prsia. Mäso potom sprudka orestujeme na oleji a dochutíme sušenou koreňovou zeleninou, worchesterovou omáčkou...