Polevy, krémy
Karamelovo–šľahačkový krém
Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom a necháme za stáleho miešania rozvariť. Po vychladnutí primiešame šľahačky v prášku a vyšľaháme.
Karamelovo – šľahačkový krém
Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom a necháme za stáleho miešania rozvariť. Po vychladnutí primiešame šľahačky v prášku a vyšľaháme.
Tofu krém s banánom
Všetko dáme do mixéra a rozmixujeme. Tofu krém nalejeme do pohárov, ozdobíme kokosovou múčkou, orechami, ovocím.
Parížsky krém
Všetko uvaríme za stáleho miešanie. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Vyšľaháme až na druhý deň.
Krém na wafle
Rozmixujeme mlieko, 2 tvarohy, maslo a cukor. Uvaríme 2 vanilkové pudingy a zmiešame zmes tvarohu s pudingom. Necháme v chladničke uležať aspoň 2 hodiny. Podávame ako prílohu napr. k wafliam,...
Majonéza
Žĺtka, olej, ocot, soľ a cukor uvaríme nad parou. Z bielkov vymiešame sneh a zamiešame ho do teplej zmesi. Necháme vychladnúť, pridáme horčicu a 1 šľahačku.
Jogurtovo-jahodový krém s ovocnou šťavou
Jogurtový krém: Do misy nalejte jogurt, pridajte vanilkové cukre, práškový cukor (samozrejme, podľa chuti). Do 1,5-2 dcl teplého mlieka dajte napučať želatínu, a potom ju vlejte do jogurtu....
Tvarohovo-kávový krém
Na dno stredne veľkej dezertnej misy naukladajte piškóty. Urobte silnú čiernu tureckú kávu a piškóty ňou pooblievajte do úplného zmäknutia. V mise vyšľahajte tri žĺtka s práškovým cukrom...
Poleva na punčový rez
Všetky suroviny zmiešame a zahrejeme, nesmie však vrieť! Teplé vylejeme na koláč a necháme stuhnúť v chladničke.
Mascarpone (doma vyrobené)
Zohrejeme 1 liter smotany na približne 90°C, pridáme 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy a zmes pomaly premiešavame cca 10 minút, až kým sa smotana nezrazí....