Polevy, krémy
Čokoládová poleva
Rozlámanú čokoládu na varenie dajte do hrnčeka a nahrievajte vo vodnom kúpeli, pridajte stužený tuk a miešajte do hladka (pozor, nesmie sa to variť!). Vyberte z kúpeľa, nechajte trochu vychladnúť...
Maslový krém s krupicovou kašou
Zmäknutý tuk vymiešajte do peny s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne zašľahajte vychladnutú krupicovú kašu.
Riedená cukrárska kakaová poleva
Stužený pokrmový tuk (olej) zohrejte asi na 40-50 °C, pridajte pokrájanú cukrársku kakaovú polevu a vymiešajte nad parou vo vodnom kúpeli na tekutú polevu. TIP: Pre zlepšenie farby môžete...
Biela ľadová poleva
Preosiaty cukor polejte teplou vodou, ovocným sirupom, herou a vymiešajte do hladka. Tip: Ideálnym nástrojom na zdobenie perníčkov bielou polevou je guľatý štetec na maľovanie vodovými farbičkami,...
Čokoládový krém
Z vody a pudingového prášku uvarte puding, do ktorého primiešajte cukor a kakao. Použitie: Do pohárov dajte banány a piškóty, ktoré zalejte pudingom.
Čokoládový šľahačkový krém
Smotanu s cukrom a s kakaovou polevou prevarte, a do druhého dňa nechajte chladnúť, vyšľahajte a hneď plňte krehké korpusy. TIP: Krém sa dá použiť do korpusov z odpaľovaného, lístkového...
Vanilkový krém
Sladkú smotanu oslaďte vanilkovým cukrom pripraveným uvedeným spôsobom a vymiešajte v šľahači s vajciami. Za stáleho šľahania ju zahustite nad parou, potom ochlaďte. K vlažnej pridajte trochu...
Vajcový krém
Žĺtky vymiešajte s cukrom. Z 2,5 dl smotany a cukru vyšľahajte šľahačku. Žĺtkovú hmotu premiešajte so šľahačkou, primiešajte vajcový likér.
Karamelový krém s malinami
Cukor upáľte na karamel, zalejte ho 5 dl mlieka a nechajte rozvariť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešajte pudingový prášok, žĺtok, vlejte do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvarte hustý krém....
Vajcový krém s pomarančmi
Piškóty pokvapkajte rumom. Do pohára dajte vrstvu krému, vrstvu piškót a vrstvu dôkladne ošúpaných pomarančových kúskov. Ozdobíme šľahačkou, kúskami pomaranča a lístkami mäty.