Polevy, krémy

Kakaová poleva I

Všetko suroviny zohrejte a zmiešajte.

Rumová poleva

Cukor s rumom miešajte, až sa cukor roztopí a poleva zhustne. TIP: Teplý korpus polejte polevou a nechajte stuhnúť.

Čokoládová poleva

Čokoládu polámte a v menšej nádobe nechajte v rúre alebo nad parou zmäknúť. Pridajte tuk a nad parou, vo vodnom kúpeli vymiešajte na tekutú polevu.

Kakaová poleva

Všetky suroviny zmiešajte na teplej platni, kým sa neroztopia a vznikne jednoliata tekutá poleva. Platňa nesmie byť horúca a poleva sa nesmie rýchlo zohriať ani variť.

Program.sk

Vanilkový krém

V 0,2 dl mlieka rozmiešajte vajcia, múku, na hladkú jednoliatu zmes. Zostatok mlieka s cukrom zohrejte, do horúceho vlejte vaječnú zmes a za stáleho miešania na miernom ohni povarte. Pridajte maslo,...

Ananásový krém z bielkov

Krém uvarte z vody, cukru a z Zlatého klasu. Do horúceho pridajte tuhý sneh z bielkov, dobre rozmiešajte. Ananásový kompót pomeľte alebo posekajte, ochuťte kyselinou citrónovou a vmiešajte...

Tvarohový krém s ostružinovým kompótom

Víno zmiešajte s likérom a cukrom a prevarte. Do zmesi nasypte černice a krátko povarte. Prikryte a odstavte. Tvaroh vymiešajte s citrónovou kôrou, mandľami a vanilkovým cukrom do peny. Krátko...

Kávový krém

Uvarte silnú čiernu kávu, ktorú nechajte asi 5 min. stáť. Potom ju preceďte a zmiešajte s mliekom, z ktorého si trochu odložte. Pripravenú bielu kávu dajte zovrieť s cukrom. Do odloženého...

Citrónová poleva

Práškový cukor miešajte s citrónovou šťavou až kým sa cukor roztopí a poleva zhustne. Polevou polejte teplý korpus a nechajte stuhnúť.

Nugátový krém

V mlieku uvarte maizenu na hustú kašu. Do teplého primiešajte kakaový prášok a mleté orechy. Maslo vymiešajte s cukrom a postupne primiešajte do základného krému s orechmi. Vyšľahajte v stroji. TIP:...

Strany 1...34567