Polievky

Syrovo–pórovo–mäsový hrniec

Na masle/oleji dusíme mäso (soľ, korenie, paprika), najprv samé. Pridáme nakrájané cibuľu, pór a šampiňóny. Prikryjeme a necháme podusiť. Ku koncu pridáme cesnak, syr, smotanu a zamiešame. Dolejeme...

Paradajková polievka so syrom

Cibuľu osmažíme na masle, pridáme cukor, a ked začne karamelizovať pridáme paradajkovú konzervu a kečup. Hneď zalejeme vodou (asi 2 litre). Okoreníme a pridáme mrazenú zeleninovú zmes. Zakryjeme...

Hrášková krémová polievka

Do mixéra vlejte dva deci šľahačkovej smotany, pridajte asi 4 dcl mlieka, celú konzervu hrášku aj s nálevom, lyžicu soli a zapnite na 1-1,5 minúty na najvyššie obrátky. Potom urobte svetlú...

Sambar

Začnite zohrievaním slanej vody k varu. Hrach preberte, premyte a nechajte oschnúť. Vhoďte ho do vriacej vody a odkrytý varte 10 minút. Odstraňujte prípadnú penu a slupky hrachu, ktoré sa hromadia...

Program.sk

Krémová gaštanová polievka

Gaštany narežeme do kríža a na plechu vo vyhriatej súre pečieme, kým šupky nezačnú odpadávať. Očistené gaštany vložíme do vývaru a varíme asi 30 minút. Potom 8 gaštanov vyberieme a odložíme...

Brokolicovo-jogurtová polievka

Brokolicu povaríme v osolenej vode 10–15 minút. Pridáme vegetu, dochutíme soľou a nakoniec primiešame biely jogurt. Kto má rád polievku hustejšiu môže si pridať zemiaky. Ozdobíme petržlenovou...

Šošovica na indický spôsob

Deň dopredu si namočte šošovicu, aby sa na druhý deň kratšie varila. Na druhý deň ju poriadne sceďte. Na oleji speňte cibuľu a cdesnak. Šošovicu nasypte do hrnca a na oleji ju aspoň 10 min prudko...

Rchla fazuľová bez fazule

Rezance uvaríme v osolenej vode s trochou oleja. Kým sa varia pripravíme zápražku: Na rozohriaty olej dáme hladkú múku a miešame, aby sa to nepripieklo. Keď múka chytí farbu, pridáme cesnak...

Rýchla cesnaková polievka

Zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do hrnca, v ktorom máme toľko vody, koľko polievky chceme mať. Pridáme bujón a dosolíme. Tesne pred tým ako sa nám zemiaky uvaria pridáme dve tri strúčiky...

Ostrá čínska polievka

Mäso (hovädzie aj kuracie) uvaríme do mäkka. Po uvarení ho vyberieme z vývaru a do vývaru vylejeme obe omáčky (jedna omáčka má cca 300 ml). Medzitým si všetku zeleninu a huby nasekáme nadrobno...

Strany 1...36373839404142...101