Pomazánky

Tvarohová nátierka s treščou pečeňou

Tvaroh vymiešame s maslom, pridáme pečeň, ktorú sme zliali z oleja a nadrobno nakrájanú cibuľku. Vymiešame dohladka, podľa chuti osolíme a natierame na chlebíky, pečivo alebo nasucho opražené...

Rybacia nátierka

Otvoríme konzervu s rybami, odlejeme olej a ryby dáme do misky. Pridáme k nim maslo, osolíme a zamiešame.

Avokádová pomazánka

Všetky prísady rozmixujeme. Výborne chutí s toustami.

Budapeštiansky krém

Pretretý tvaroh, maslo, nadrobno pokrájanú kapiu, kúsok postrúhanej cibule a soľ dobre premiešame. Krém podľa potreby zriedime mliekom. Natierame na chlieb.

Program.sk

Pomazánka

Cibuľu speníme na oleji, pridáme kvasnice a masox. Keď kvasnice zmäknú, rozbijeme vajce a miešame do zhustnutia. Dochutíme korením a sladkou paprikou.

Budapeštiansky krém

Pretretý tvaroh, maslo, madrobno pokrájanú kapiu, kúsok postrúhanej cibule a soľ dobre premiešame. Krém podľa potreby zriedime mliekom. Natierame na chlieb.

Sloní mls

V kastróliku zľahka zohrejeme ocot, olej, kečup, horčicu a cukor, kým sa nám všetko spojí dohromady (nesmie sa variť). Do vychladnutej zmesi pridáme nastrúhanú alebo pomletú salámu, na kocky...

Rybacia nátierka

Do porcelánovej misky dáme ikier zbavené sardinky, pridáme maslo a do jemna roztierame vidličkou, kým sa sardinky úplne nespoja s maslom. Potom pridáme najemno pokrájanú malú cibuľku a opäť...

Letná pomazánka

Mrkvu a vajíčko nastrúhame najemno. Pór nakrájame najemno a zmiešame s mrkvou, vajíčkom nakoniec pridáme jogurt, Lúčinu, okoreníme a osolíme.

Francúzka nátierka

Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, bobkový list a tymián, mierne zahrejeme a pridáme cibuľku, ktorú pražíme spolu s korením do zmäknutia....

Strany 1...15161718192021...66